Redmi Note 13 Pro+ od Xiaomi

Smartfón, ktorý prekvapuje

Redmi Note 13 Pro+ od Xiaomi je ako limuzína za cenu hatchbacku.

Vydané  Text: 

Séria Redmi Note od Xiaomi sa stala synonymom toho, čo znamená skvelý pomer výbavy a ceny. Tohtoročná generácia Redmi Note 13 prišla v piatich verziách tak, aby si mohol vybrať prakticky každý. Pre najnáročnejšieho fanúšika značky bude lákadlom Redmi Note 13 Pro+ 5G, ktorý má vlastnosti tých najdrahších vlajkových lodí spred dvoch rokov, ale stojí tretinu. Alebo inak – Limuzína za cenu hatchbacku.

V prvom rade – bavíme sa o smartfóne s cenou 439 eur, pričom pri kúpe do 4. februára získa kupujúci zľavu až vo výške 50 eur. Teda reálne ho tento smartfón vyjde na 389 eur. A aby to nestačilo, tak k nemu ešte môžete dostať slúchadlá Redmi Buds 5 alebo Xiaomi Smart Band 8 (oboje v hodnote okolo 50 eur) zdarma za napísanie krátkej recenzie na Heureka.sk alebo na stránkach predajcu. Viac informácii a registráciu nájdete na www.xiaomipromo.sk.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Dizajn a displej na úrovni

Dizajn Redmi Note 13Pro+ 5G je subjektívna vec, ale mal by sadnúť viacerým. Zaoblené hrany, trojica zadných fotoaparátov s miniatúrnym bleskom a na výber v čiernej, bielej a purpurovej matnej farbe. Navyše ide o plne odolný mobil ako mnoho vlajkových lodí za dvojnásobné ceny – certifikát odolnosti IP68 aj ochranné tvrdené sklo Gorilla Glass Victus.

Rovnako aj za použitý displej by sa nehanbil žiaden prémiový mobil z citeľne vyššej cenovej kategórie. Prehľadný 6,67-palcový Amoled s rozlíšením 2712 x 1220 bodov a samozrejme 120Hz obnovovacou frekvenciou, pričom sa maximálny jas posunul až na 1800 nitov.

Za štyri stovky dostanete tiež 200 Mpix hlavný fotoaparát s clonou f/1.65 a optickou stabilizáciou, ktorému sekunduje 8 Mpix širokouhlá kamera a pohrať sa dá aj s 2 Mpix makro kamerou. Dnes už to nie je len o objektíve a snímači, ale urobiť skvelé zábery a videá pomáha aj výpočtový výkon. Toho tu je kopec – vďaka novému osemjadrovému MediaTek Dimensity 7200-Ultra. Na danú cenovú kategóriu to je viac ako slušný výsledok. Pomáha aj rýchla 8 GB RAM a na ukladanie je pripravených 256GB. V dnešnej dobe cloudových služieb by to malo stačiť aj náročnejším fotografom.

Inzercia

Inzercia

Nabitý za pár minút

Z ostatných praktických drobností spomeňme napríklad duálne reproduktory, odomykanie tvárou aj odtlačkom prsta v displeji, Wi-Fi 6 alebo ako je u tejto značky známe – infračervený vysielač. Praktické na ovládanie televízorov, rádií, klimatizácií a podobne.

V neposlednom rade ešte dve veci, ktoré sú obľúbeným bonusom pri mobiloch Xiaomi, respektíve Redmi. Prvou je batérie s kapacitou 5 000 mAh, ale hlavne s dodávanou 120W nabíjačkou. To sa u mobilov strednej triedy takmer nevidí. Je to takmer ako pri spaľovacích autách a ich tankovaní. Aj Redmi Note 13Pro+ 5G stačí pár minút v nabíjačke a mobil je nabitý na celý deň. Druhou zas praktický doplnok, čierny kryt mobilu v balení.

No a to všetko – luxusný displej, kopec výkonu, 200 Mpix fotoaparát a extra rýchla a objemná batéria – sa v tomto prípade predáva za 439 eur, respektíve do 4. februára len 389 eur. To je celkom milé prekvapenie.









Pokračujte na ďalší príspevok »