Fotogaléria:Test Kia Ceed 1.5 T-GDi DCT GT Line (foto: Juraj Hrivnák 2022)

Test Kia Ceed 1.5 T-


Veľmi záleží na tom, ako tlačíte na plyn. Ak budete často jazdiť v športovom režime ako my, spotreba môže ľahko prekonať aj hranicu 8 l/100 km.
Súčasťou výbavy GT-Line sú už Full LED svetlomety vpredu aj vzadu, po facelifte získali príznačný svetelný podpis počas dennej prevádzky.
Súčasťou výbavy GT-Line sú 17-palcové disky kolies z ľahkých zliatin (pneumatiky 225/45 R17)
Nie je to len „diera na náklad“, pretože tu nachádzame praktické doplnky, ako háčiky na zavesenie nákupných tašiek, dvojpolohovú podlahu, kotviace prvky i bočné vnorené priestory na menšie predmety. V testovanej výbave nám chýbali sieťky alebo organizér pod podlahou.
Rezervné koleso je v cene základnej výbavy, čo považujeme za plus.
Prehľadný mechanický panel ovládania dvojzónovej automatickej klimatizácie. Zadní pasažieri majú k dispozícii vlastné výduchy, ale bez nastavenia teploty.
Automatická prevodovka upravuje logiku radenia jazdným režimom SPORT a pre niekoho môže byť zaujímavá možnosť manuálneho radenia. Osobne sme sa radšej spoliehali na automatiku.
Je to síce záplava plastov, ale takých, ktoré sú príjemné na dotyk. Na rozdiel od nového Nira či EV6 interiér nie je minimalistický, čo v konečnom dôsledku vieme oceniť.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie