FOTOGALÉRIA

Fotogaléria: Nový PEUGEOT 3008 (2024). Všetko, čo vás zaujíma o novej generácii obľúbeného SUV

Nová generácia stojí na celkom novej platforme koncernu Stellantis, STLA Medium. Sľubuje radosť z jazdy aj dobré technické parametre.

V predaji budú už len dve úrovne výbavy a tri elektrické motorizácie
Na vybraných trhoch bude naďalej v predaji aj ako hybrid a plug-in hybrid.
Vydané  Text: 

Značka Peugeot včera odhalila novú generáciu svojho kompaktného SUV, PEUGEOT E-3008. Pre automobilku ide o zásadné vyhlásenie, pretože trh s kompaktnými SUV je naďalej lukratívny pre všetky automobilky.

Nová generácia modelu E-3008 prichádza s písmenom E značiacim čisto elektrický pohon aj napriek tomu, že u nás verzie so spaľovacími motormi už v predaji pravdepodobne nebudú. Výrobca aj slovenský importér vo svojich tlačových správach zmieňujú, že „v závislosti od trhu budú dostupné aj hybridné verzie“. Podľa webstránky Stellantisu má ísť o hybrid a plug-in hybrid.

V histórii modelu 3008 tak ide o kľúčový moment, ktorý celú značku pripravuje na novú éru európskeho autopriemyslu, v ktorej bude univerzálnou pohonnou jednotkou tá elektrická.

Inzercia

Advertisement

Prečítajte si celý článok o novom Peugeote E-3008 Dual Motor (2024).

 





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk


ODPORÚČANÉ



Inzercia

Advertisement