Voňavé stromčeky vyzerajú neškodne, no môžu spôsobiť vážne problémy! Na toto si dávajte extrémny pozor

Pozrite sa, ako dokáže voňavý stromček poškodiť interiér auta.
Vydané  Text: 
Motoristi ich používajú už desaťročia, častokrát sme ich mohli vidieť zavesené na spätných zrkadlách či na palubnej doske. **Lacné vône do áut sú lacné a efektívne, avšak pri nesprávnom zaobchádzaní môžu spôsobiť vážne problémy a poškodiť interiér auta.** Stačí sa opýtať nášho čitateľa Juraja, ktorý podobný osviežovač vzduchu najprv zavesil na spätné zrkadlo. Tam ho však stromček počas jazdy vyrušoval, a tak vôňu premiestnil na menej viditeľné miesto k výduchom klimatizácie, pričom sa jednou stranou opieral o gombíky na palubnej doske. Ráno však Juraj videl, že sa osviežovač drží na gombíku, a tak sa ho pokúsil odlepiť. *„Keď som ho potiahol, plast zostal nalepený na stromčeku ako žuvačka. Tak som to úplne strhol a všimol som si, že to vyzerá, akoby na gombíku niečo zaschlo.“*
Chemikálie v osviežovači vzduchu spôsobili roztavenie gombíka a Juraj usúdil, že *„nejaká chemická látka v tomto osviežovači vzduchu nemá rada plast“.* Obávame sa, že v tom nie je sám. **Napriek tomu, že ide o známy produkt, internet je plný sťažujúcich sa majiteľov, ktorým vôňa roztavila alebo inak poškodila palubnú dosku a plastové časti v interiéri.** Väčšina závesných osviežovačov však ponúka na balení jasné inštrukcie a varovania, ako by ste mali produkt správne používať.
Osviežovač vzduchu by mal visieť voľne vo vzduchu tak, aby sa zabránilo zafarbeniu akéhokoľvek iného materiálu v blízkosti. **Zabráňte kontaktu s čalúnením, plastmi alebo lakovanými povrchmi.** Plastový obal osviežovača pritom nemusíte okamžite odstraňovať, stromček môžete vysúvať postupne. Takto vám vôňa nielenže dlhšie vydrží, ale v obale je zvyšok auta pred priamym kontaktom chránený a vás nebude bolieť hlava z chemikálií. Niektorí výrobcovia dokonca ponúkajú špeciálne držiaky, do ktorých môžete vôňu zasunúť bez toho, aby ste museli riskovať poškodenie palubnej dosky.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!