AKTUALITA

Zabudnite na SUV, toto je terénny autobus z Čiech pre 35 odvážnych: Torsus Praetorian TG3

S krútiacim momentom 1 150 Nm a 12-stupňovou prevodovkou je tento terénny autobus pripravený na akúkoľvek výzvu. Torsus Praetorian TG3 je ideálny pre dobrodruhov.

Vydané  Text: 

Keď sa chystá na dovolenku naozaj veľká skupina ľudí, zobrať so sebou SUV alebo dodávku niekedy nestačí. Možno obytný automobil? Čo ak potrebujete niečo ešte väčšie, aby ste mohli ubytovať veľkú rodinu? Tu vstupuje do hry Torsus. Česká spoločnosť (ktorá má majiteľov z Ukrajiny) špecializujúca sa na tvorbu terénnych autobusov predstavila nový model Praetorian TG3, ktorý má niekoľko veľmi zaujímavých vlastností.

Torsus Praetorian TG3

Najnovšie terénne vozidlo od Torsus je vybavené výkonným pohonom 4×4 s tromi uzávierkami diferenciálu. Autobus ponúka vzduchové odpruženie oboch náprav, ktoré sú vybavené 19,5-palcovými kotúčovými brzdami. Aj s 35 pasažiermi dokáže prekonať svahy do sklonu 65 % a brodiť sa vo vode hlbokej až 70 cm. Pokiaľ zapadne, k dispozícii sú aj špeciálne terénne režimy.

 

Torsus Praetorian TG3 poháňa šesťvalcový dieselový motor MAN. 6,9-litrový agregát posiela približne 290 koní a 1 150 Nm krútiaceho momentu na všetky štyri kolesá prostredníctvom 12-stupňovej prevodovky ZF. Zážitkový autobus jazdí na tučných pneumatikách Michelin XZL 365/80 R20 a ponúka svetlú výšku 35 cm. Treba poznamenať, že uhly nájazdu odkazujú na druhú generáciu autobusu, ktorý bol pri uvedení TG2 na trh v roku 2021 vybavený vzadu listovými pružinami.

Torsus Praetorian TG3

Jeho nástupca, TG3, má tiež novo vyvinutý vzduchový podvozok. Vďaka týmto zmenám je mega terénne vozidlo pohodlnejšie a ľahšie jazdí na nerovných cestách. Ako si viete predstaviť, je to obrovské vozidlo. Má impozantných 8,70 metrov na dĺžku a 2,53 metra na šírku. Máte tu aj prídavný 12-tonový navijak s dĺžkou 30 metrov. Model tretej generácie je dostupný v najmenej 14 konfiguráciách sedadiel vrátane 34+1. Ceny v Európe začínajú na 225 831 eurách.

Inzercia

Inzercia

Inzercia







Inzercia