Auto so skrytými vadami zabilo už štyroch ľudí! Vyhnite sa mu oblúkom

Mladá automobilka má na krku viacero škandálov. Ten najnovší môže ohroziť celú budúcnosť značky VinFast.

Vydané  Text: 

Vietnamská automobilka VinFast len nedávno vstúpila na americký trh a v priebehu budúceho roka by sa jej autá mali objaviť aj v Európe. Ambiciózne plány však narúšajú najnovšie škandály, ako aj nelichotivé výsledky recenzií motoristických novinárov, ktoré vietnamské autá označujú za to najhoršie, čo si môžete v súčasnosti kúpiť.

Okrem subjektívnych hodnotení však má značka VinFast na krku aj ďalší problém, ktorý si v Spojených štátoch vyžiadal ľudské životy. Pri nehode koncom apríla zahynula celá rodina. Teraz sa zdá, že ju zapríčinila skrytá technická vada riadenia.

Hoci polícia stále hľadá odpovede, podľa CBS News je známe, že auto údajne narazilo do stĺpa predtým, ako narazilo do stromu a začalo horieť. Úrady uviedli, že pri incidente „zrejme zohrala úlohu rýchlosť“.

V jednom z podnetov, ktorý zaslal národnému úradu pre bezpečnosť vozidiel neznámy majiteľ identického vozidla, sa uvádza, že počas jazdy „sa volant opakovane automaticky stáčal doprava.“

Táto sťažnosť orgánu NHTSA nie je jediná, ktorá bola podaná na spoločnosť VinFast pre údajné problémy s riadením a systémom aktívnej bezpečnosti. V súčasnosti existuje 11 hlásení problémov od zákazníkov týkajúcich sa modelu VF8, z ktorých väčšina sa opiera o systémy predchádzania čelným kolíziám, vybočenia z jazdného pruhu a riadenia. Niektoré z ďalších sťažností opisujú prepínanie hnacieho ústrojenstva do parkovacieho režimu počas jazdy, vjazd vozidla do dopravných kužeľov a dokonca náhlu stratu výkonu pri rýchlosti 80 km/h.

Inzercia

To vyvoláva viaceré otázky o skutočnej bezpečnosti vozidiel nových a neznámych značiek aj v Európe, ktoré sú na trhu len niekoľko rokov a ich skúsenosti s výrobou áut sú stále zanedbateľné.

Zdroje:  The Drive




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!


ODPORÚČANÉ



Inzercia

Advertisement