Volkswagen ID.7 Tourer: Prvé elektrické kombi značky je za dverami. Automobilka o ňom zverejnila prvé informácie

Elektrická éra automobiliky Volkswagen oficiálne prináša prvé kombi.

Jeho silnou stránkou má byť predovšetkým dojazd.
Predstavené bude už budúci rok.
Vydané  Text: 

Volkswagen patrí už desaťročia k popredným svetovým výrobcom vozidiel s karosériou kombi. Legendárne označenie Variant je s automobilkou spojené asi ako GTI. Preto by bola škoda, ak by výrobca v budúcnosti na predĺženú verziu karosérie úplne zanevrel. Našťastie sa zdá, že dlhoročná tradícia kombi z Wolfsburgu má svoje pokračovanie aj v dobe elektrickej. Volkswagen ID.7 Tourer je totiž oficiálne za dverami.

Varian, Shooting Brake a Tourer

Okrem verzie Variant je s automobilkou Volkswagen spojené aj označenie Shooting Brake, ktoré aktuálne nesie kombi verzia modelu Arteon. Tourer sa tak oficiálne stáva už tretím pomenovaním pre praktickejšiu verziu karosérie a zároveň ide o premiéru kombi v elektrickej rodine ID. Celosvetová premiéra Volkswagen ID.7 Tourer je aktuálne naplánovaná na rok 2024.

Batožinový priestor má základnú kapacitu 545 litrov. Po sklopení zadných sedadiel sa dostaneme na hodnotu 1 714 litrov.

Čo o aute vieme?

Volkswagen ID.7 Tourer bude opäť využívať modulárnou elektrickú platformu MEB. Na nej koniec-koncov stojí aj sedan rovnakého modelu, ktorý sa aktuálne dostáva do predaja. Rozdiel samozrejme okrem tvaru karosérie spočíva aj vo finálnej aerodynamike. Volkswagen totiž zverejnil informáciu o aerodynamickom odpore. Jeho hodnota Cd je pri kombi verzii ID.7 0,24, zatiaľ čo pri verzii sedan je toto číslo na úrovni 0,23. Samotné auto je zatiaľ zahalené kamuflážou s motívom jesene, no napriek tomu spod nej jasne vyčnievajú línie, ktoré definujú celkový tvar karosérie.

Čo sa týka interiéru, nárast miesta možno očakávať predovšetkým za druhým radom sedadiel. Volkswagen totiž uvádza, že objem batožinového priestoru má mať základnú kapacitu 545 litrov. V porovnaní s verziou sedan to predstavuje nárast o 13 litrov. Výraznejšie zlepšenie možno badať na objeme batožinového priestoru pri sklopenej zadnej lavici. Jeho kapacita by totiž mala byť o 128 litrov väčšia (1 714 litrov). Priestor pre náklad v Volkswagen ID.7 Tourer vyniká najmä svojou veľkou dĺžkou úložnej plochy. Podľa informácií automobilky sa sem vojdú predmety s dĺžkou takmer 2 metre.

Volkswagen ID.7 oficiálne! Dojazd až 700 kilometrov, prémiové materiály a špičková technika.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Volkswagen ID.7 Tourer s overenou technikou

Volkswagen ID.7 Tourer pravdepodobne využije rovnakú techniku a pohon, ako už predstavený Volkswagen ID.7. Očakávať teda môžeme rýchle nabíjanie, akumulátor s veľkou kapacitou či dojazd atakujúci hranicu 700 kilometrov na jedno nabitie. Auto, podobne ako ID.4 a ID.7, vsadí na výrobnú linku v modernizovanej továrni v Emdene.

Nový Volkswagen Passat je tu! Kráľ strednej triedy prináša jednu karosársku verziu, špičkový interiér a prepracovaný podvozok





Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.