NOVÝ MODEL

Už vieme, ako bude vyzerať nová ŠKODA KODIAQ! Oficiálne skice dopĺňame o návrhy od umelej inteligencie

Týždeň pred svetovou premiérou zverejnila Škoda Auto dizajnové skice exteriéru novej generácie modelu Škoda Kodiaq.

Medzi hlavné novinky patrí skulpturálne tvarovaná predná časť, výrazné hranaté podbehy kolies, kolesá s priemerom 17″ až 20″, robustný zadný nárazník a predné svetlomety Matrix-LED druhej generácie s kryštalickými dizajnovými prvkami
Vydané  Text: 

O tom, ako bude vyzerať nová generácia SUV Škoda Kodiaq, sa už niekoľko mesiacov vedú kuloárne reči. Niektorí sme už novinku videli naživo a na fotografiách, ktoré nesmieme publikovať; a ako v prípade každého nového automobilu, aj Kodiaq so sebou prinesie miernu kontroverziu.

Aktuálny dizajn SUV Kodiaq je vskutku vydarený, pretože v ideálnej miere kombinuje moderné estetické princípy s akýmsi konzervativizmom, vďaka čomu pôsobí sviežo, hodnotne a v podstate nekonfliktne. Zrejme by sme ťažko hľadali niekoho, komu sa Kodiaq vyslovene nepáči.

Nové generácie automobilov ale musia prichádzať s inováciami, ktorým obyčajne nedizajnéri nerozumejú, pretože sami nevedia, čo od automobiliek chcú. Napokon, keď sa automobil začne objavovať na cestách a v showroomoch predajcov, je prijímaný skôr pozitívne.

Bude to aj prípad nového Kodiaqu alebo namiesto snahy prvoplánovo zaujať extravantným vzhľadom bude skôr novým ideálom európskeho SUV?

Návrhy nového Kodiaqu

Spýtali sme sa umelej inteligencie Reimagine XL od stability.ai, ako by mal podľa nej vyzerať nový Kodiaq, a ponúkla nám nasledujúce vizualizácie:

Teraz už môžeme spoľahlivo konštatovať, že umelá inteligencia sa síce sekla, ale nie celkom zásadne.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Nový Kodiaq oficiálne

Automobilka Škoda totiž práve dnes odhalila skice novej generácie SUV Kodiaq, ktoré odhaľujú napríklad rozdelené predné svetlomety a zadné svetlomety s výrazným štylizovaním do písmena C.

Inzercia

Inzercia

Text od automobilky o Škoda Kodiaq (2024):

Nová generácia modelu Kodiaq sa vyznačuje výrazným vzhľadom a väčšími rozmermi, ktoré sľubujú ešte viac vnútorného priestoru. Môže sa pochváliť skulpturálne tvarovanou kapotou, hranatými podbehmi kolies a diskami s priemerom 17″ až 20″. Ďalšou dizajnovou zaujímavosťou je voliteľný D-stĺpik v jedinečnom odtieni Dark Chrome.

Na modeli Kodiaq debutujú predné svetlomety Matrix-LED druhej generácie. Výrazný široký svetelný podpis na zadnej časti v tvare písmena C siaha ďaleko do stredu piatych dverí. V spodnej časti je červený pás spájajúci zadné svetlá. Celkový vzhľad umocňuje robustný zadný nárazník a dynamický dizajn dopĺňa nový nápis Škoda v strede piatych dverí.

Svetová premiéra bude vysielaná naživo na kanáli Škoda YouTube 4. októbra 2023 o 18:45 hodine a Autoviny budú pri tom.

 

 

 





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »