KIA BLOG

KIA má nového riaditeľa divízie „PBV“. Ide o celkom nový typ účelových vozidiel, ktoré zmenia asi všetko.

Pierre-Martin Bos sa pripojil k tímu vrcholového manažmentu v Kia Europe ako nový riaditeľ divízie účelových vozidiel (PBV – Purpose Built Vehicles).

Tento francúzsky manažér so sebou prináša viac ako dvadsaťročné skúseností v odbore úžitkových vozidiel.
Bos bude vytvárať regionálny ekosystém a pripravovať trh na uvedenie účelových vozidiel Kia v Európe.
Vydané  Text: 

Kia Europe vymenovala Pierra-Martina Bosa za svojho riaditeľa divízie PBV.

Na tejto novovytvorenej pozícii v Kia Europe bude pôsobiť z regionálnej centrály vo Frankfurte. Ako senior výkonný riaditeľ, Bos preberá vedenie špecializovaného tímu, ktorý od roku 2021 kladie základy PBV v tomto regióne.

Bosovou hlavnou úlohou bude pripraviť európsky trh na dostupnosť účelových vozidiel (Purpose Built Vehicles – PBV) a podporiť tak ďalší rozvoj B2B podnikania spoločnosti Kia. Do tohto inovatívneho segmentu patria sériovo vyrábané vozidlá, ktoré možno optimalizovať na konkrétny účel.

Kia plánuje uviesť na trh stredne veľký špecializovaný model PBV v roku 2025 vyrábaný v špecializovanom výrobnom závode v Hwaseong.

 

Strategický program „Plan S“ spoločnosti Kia obsahuje aj zámer stať sa svetovým lídrom vo výrobe vozidiel typu PBV

Inzercia

Tieto vozidlá napájané batériou a prepojené so sieťou výrobcu ponúkajú zaujímavý potenciál, najmä v sektoroch ľahkých úžitkových vozidiel a prepravy cestujúcich. Kia vstupuje na európsky trh ľahkých úžitkových vozidiel ako nováčik. Bos sa bude v nasledujúcich rokoch venovať príprave trhu a vytváraní udržateľnej sieti pre nový typ ekosystému.

Bos prináša viac ako dvadsaťročné odborné znalosti a skúsenosti v automobilovom priemysle, pričom od roku 1999 úspešne zastával niekoľko medzinárodných pozícií v spoločnosti Stellantis a jej predchádzajúcich značkách. Vo svojej poslednej pozícii vedúceho divízie LCV & B2B riadil aktivity pre všetky značky Stellantis v tomto segmente na Blízkom východe a v Afrike.

Koncepčné vozidlo typu PBV so zameraním na otvorený nástupný priestor. V smere hodinových ručičiek zhora koncept Hyundai Motor Group PBV „S-Link“, kabína Canoo PBV a Toyota e-Palette. Takáto je budúcnosť vozidiel typu PBV.

O svojej novej pozícii riaditeľa divízie PBV Bos povedal: „Je mi cťou a som nadšený, že môžem pripravovať európsky trh pre tento prelomový segment. Kia už s elektrickými vozidlami dokázala, ako sa vďaka špičkovej technológii dokáže v krátkom čase ujať vedenia na trhu. Veľký dojem na mňa robí to, ako značka Kia zapája svojich zákazníkov na každom kroku a dosahuje ich maximálneho uspokojenia na svojej ceste stať sa poskytovateľom riešení udržateľnej mobility. Toto je pre mňa hnacia sila, aby som pripravil trh pre PBV v Európe vybudovaním silnej siete partnerov.“

Won-Jeong Jeong, prezident spoločnosti Kia Europe, povedal: „Spoločnosť Kia sa zaviazala k inováciám ako poskytovateľ udržateľných riešení mobility. Vďaka nášmu jedinečnému prístupu k sektoru PBV ponúkame B2B trhu úplne nový spôsob využitia udržateľnej a plne prepojenej mobility. V Pierrovi-Martinovi Bosomovi sme našli skúseného manažéra, ktorý hlboko rozumie našim zákazníkov. Bude mať na starosti dôležitú priekopnícku prácu, ktorá spoločnosti Kia Europe pomôže dosiahnuť v budúcnosti ešte lepšiu pozíciu.“

Bos vyštudoval strojné inžinierstvo na I.S.A.T. a v roku 1998 získal magisterský titul v odbore vývoja motorov na parížskej škole I.F.P. Po škole sa venoval manažérskej kariére v zahraničí – pracoval v Európe, na Strednom východe a v Afrike pre firmy Fiat, Fiat Chrysler a Stellantis. Na pozícii výkonného riaditeľa Fiat Professional formoval obchod s ľahkými úžitkovými vozidlami na trhoch mnohých európskych krajín. Naposledy zastával pozíciu vedúceho LCV & B2B v Stellantis a pomáhal vytvárať jej vedúcu pozíciu na trhu v regióne Blízkeho východu a Afriky. Bos sa ujal svojej pozície v Kia Europe 10. júla 2023.


Zdroje:  Kia Blog








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.