Hyundai oslavuje

New Car Awards 2023: Firemné auto roka a najmenšie malé SUV je Hyundai Kona. Ocenenia získali aj Tucson a i10

Briti označili tri automobily značky Hyundai za najlepšie vo svojich kategóriách. Ocenenia New Car Awards získali modely Tucson, Kona a i10.

Nová KONA pritom získala aj titul Auto roka a Firemné auto roka.
Vydané  Text: 

Druhá generácia malého SUV Hyundai Kona bola pre mnohých prekvapením. Tento šikovný nielen mestský automobil zdanlivo stratil svoj pôvodný charakter vďaka použitiu nápadne moderného dizajnu prednej masky a karosérie. Išlo o akési déjà vu, pretože podobné prekvapenie pred časom automobilka spravila aj pri modeli Tucson.

Verejnosť obyčajne iba nevôľou prijíma veľké zmeny, napokon ich však akceptujú a neskôr aj vyžadujú. Nový Tucson aj Kona sú toho malými dôkazmi, pretože stačil veľmi krátky čas na to, aby sa verejná mienka napokon priklonila k novému dizajnovému konceptu. Navyše, nejde len o estetiku, ale aj o mnohé praktické vlastnosti modelov, na ktorých záleží väčšmi.

Ukážkou toho, že sa značke malo podariť svoje nové modely zhotoviť lepšie ako konkurenti, má byť aj päťnásobný zisk ocenení v súťaži New Car Awards.

Model Kona bol vyhlásený za Auto roka 2023, Malé firemné auto roka 2023 a Najlepšie malé SUV roka 2023 (Small Company Car of the Year a Small SUV of the Year).

Najvyšším ocenením Auto roka nadviazala KONA na úspech modelu IONIQ 5, ktorý rovnaký titul získal v roku 2021.

2. generácia HYUNDAI KONA

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Tento rok boli úspešné aj ďalšie modely značky: model Tucson sa stal Najlepším SUV strednej veľkosti roka 2023 a model i10 je podľa New Car Awards Najlepšie mestské auto roka 2023. Dodajme, že Tucson získal ocenenie pre najlepšie stredne veľké SUV od Auto Express už tretí rok po sebe.

 

 





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.