Nové Maybachy Night Series: Keď už nestačí mať „obyčajný Maybach“

Night Series dodávajú portfóliu Maybach nový, tmavý vzhľad so špecifickými exteriérovými a interiérovými prvkami.

Night Series je k dispozícii pre všetky typy Mercedes-Maybach, teda Triedu S, SUV GLS, aj elektrické EQS SUV.
Vydané  Text: 

Otvoriť fotogalériu

Ďalšia kapitola pre Maybach

Značka Maybach pochádza z Nemecka, bola založená v roku 1909 Wilhelmom Maybachom, ktorý bol inžinierom a spolupracovníkom Gottlieba Daimlera. Pôvodne sa značka zameriavala na výrobu luxusných automobilov a motorov pre lietadlá a lodné motory.

Počas 1. svetovej vojny sa firma zameriavala na výrobu vojenských motorov a po vojne sa opäť vrátila k výrobe luxusných áut. V 30. rokoch 20. storočia sa Maybach stal jedným z najprestížnejších výrobcov automobilov na svete a jeho autá boli obľúbené medzi bohatými a slávnymi. Po 2. svetovej vojne bola výroba Maybachu prerušená a firma bola v roku 1960 zlúčená s Daimler-Benz.

Až v roku 2002 bola značka obnovená ako značka luxusných vozidiel DaimlerChrysler AG, aby bola následne v roku 2013 opäť zrušená a nahradená značkou Mercedes-Maybach. Odvtedy sa Maybach používa ako značka pre nadštandardné luxusné verzie vozidiel Mercedes-Benz a výrobca otvorene uvádza, že uvedením edície Night Series otvára ďalšiu kapitolu v misii značky. Je ňou, podľa Mercedesu, rozvoj portfólia zákazníkov a vytváranie magických momentov.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Mercedes-Maybach EQS SUV s paketom Night Series

Night Series ako nástroj na sebaprezentáciu

Značka Mercedes-Maybach predstavila model Night Series na exkluzívnom koktailovom večierku v súkromnej rezidencii v historickej štvrti Greenwich Village v New Yorku. Pop-up Maybach Clubhouse s honosným a zároveň tajomným prostredím poskytol hosťom vhodné podmienky na to, aby zažili kúzlo značky. Aj takto sa vytvárajú nové vzťahy, ktoré potom vedú až ku kúpe nového vozidla.

„Značka Mercedes-Maybach presahuje rámec produktu. Preto je také dôležité vytvárať zážitky a ponuky, ktoré zodpovedajú statusu a osobnému štýlu našich zákazníkov. Night Series je ďalším krokom na ceste k autentickému, na mieru šitému luxusnému zážitku, ktorý sa obracia na nové publikum, súčasne však plní aj želania našich súčasných zákazníkov,“ hovorí Daniel Lescow, vedúci Mercedes-Maybach v spoločnosti Mercedes-Benz Group AG.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Mercedes-Maybach GLS s paketom Night Series

Balík výbavy Night Series je určený pre tri modely Mercedes-Maybach (Trieda S, GLS a EQS SUV). Tieto automobily sú vybavené prvkami so vzhľadom tmavého chrómu, detailmi v ružovozlatej farbe a novým dizajnom kolies s tmavým lesklým vzorom Maybach, ako aj vzorom rybej kosti v interiéri. Paleta farieb modelu Night Series s mottom „čierne emblémy a podsvietenia“ (Black labels and backlights) dopĺňa „mystickú úvodnú animáciu v používateľskom rozhraní“, ako uvádza výrobca.

Inzercia

Inzercia

Každý model sa okrem toho vyznačuje aj vlastným jedinečným dizajnovým rukopisom, pričom výrobca avizuje aj ekologickú udržateľnosť svojich modelov aj tým, že v modeli EQS SUV je interiér vystlaný kobercom Econyl a koža napa bola „vyčinená s použitím rastlinných činidiel“.

Mercedes-Maybach Triedy S s paketom Night Series

V prípade Triedy S Maybach variant Night Series zahŕňa tieto položky výbavy nad štandard:

  • multifunkčný volant vo vyhotovení z dreva a kože
  • osvetlenie okolia s animovaným premietaním vzoru Mercedes-Maybach
  • ozdobné prvky drevo MANUFAKTUR vlašský orech tmavohnedé s otvorenými pórmi a so vzorom rybacej kosti
  • klimatizácia sedadiel vzadu
  • zadný tablet MBUX
  • koža MANUFAKTUR napa Exklusiv čierna pearl
  • čalúnenie stropu mikrovlákno MICROCUT čierna
  • stredová konzola so skleneným vzhľadom čierna so vzorom Mercedes-Maybach
  • grafitová sivá metalíza
  • bezdrôtový systém nabíjania pre mobilné koncové zariadenia vzadu
  • 50,8 cm (20″) disky Maybach z ľahkej zliatiny so 7-lúčovým dizajnom
  • kľúč od vozidla vo vysokolesklej čiernej s ozdobným rámom v lesklej tmavej tieňovej
  • prahové lišty s nápisom „MAYBACH“, osvetlené a s výmenným krytom
  • emblémy Maybach v lesklej tmavej tieňovej

Ceny a dostupnosť

Objednanie Night Series pre Mercedes-Maybach Triedy S je možné už teraz. Pre Mercedes-Maybach EQS SUV bude k dispozícii súčasne s uvedením na trh, pre Mercedes-Maybach GLS od začiatku roka 2024.

Ceny výrobca síce vo svojej tlačovej správe neuvádza, avšak na produktovej stránke Triedy S Maybach zisťujeme, že zatiaľ čo základový model Mercedes-Maybach S 580 (370 kW + 15 kW) stojí 193 548,00 €, za variant Night Series sa dopláca rovných 30-tisíc eur.

Očakávame, že táto cena bude aspoň približne zachovaná aj v prípade modelov Mercedes-Maybach GLS a Mercedes-Maybach EQS SUV.

 

 

 

 









Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.