Fotogaléria:F1: Kazuki Nakajima vo Williamse

Názov prvého SUV britskej automobilky Jaguar odkazuje na športový rad F-Type, zatiaľ čo vzhľad nadviaže na koncept C-X17.


Spoločnosť Jaguar sa rozhodla vstúpiť do segmentu SUV už v roku 2013. Koncept na frankfutskom autosalóne sa volal C-X17, v dnešných dňoch už oficiálne Jaguár potvrdil výrobu svojho SUV s názvom F-PACE. Od roku 2016 by malo byť toto SUV priamym konkurentom autám ako sú Porsche Macan, Audi Q5 či BMW X4.

Jaguar F-Pace sa bude vyrábať ako päťmiestne SUV s pohon všetkých štyroch kolies s požitím systému Progress Control System. Architektúra podvozku vychádza z rady XE, kde bola použitá hliníková konštrukcia. Sériová podoba modelu by mala vychádzať z prezentovaného konceptu, bez väčších dizajnových zmien. Koncept bol dlhý 4,7 metra a mal rázvor 2,9 metra. Sériový model pravdepodobne zachová tento formát, vrátane nízkej stavby karosérie s výškou iba 1,65 m.

Novinka sa bude vyrábať v továrni Land Roveru v Solihulle s plánovaným odbytom 50 tisíc kusov ročne a dostane novú generáciu motorov vlastnej konštrukcie, ktoré sa objavia už na jar v [sedane XE](http://www.autoviny.sk/novinky/7943-jaguar-xe-chce-predefinovat-pojem-sportovy-sedan).

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!