NEPREHLIADNITE: Pripravte na zvýšený počet policajných kontrol. Začína sa akcia, ktorá si posvieti na všetkých, nielen vodičov áut

Polícia si v najbližších dňoch posvieti na vodičov akciou RADAR. Zameria sa predovšetkým na prítomnosť alkoholu v krvi.
Vydané  Text: 
V posedných dňoch rezonuje v médiách narastajúci počet správ informujúcich o vodičoch pod vplyvom alkoholu. Najzávažnejší prípad tohoto charakteru sa odohral 2. októbra 2022, kedy vodič pod vplyvom alkoholu zabil na zastávke bratislavskej MHD Zochova päť mladých ľudí z dôvodu neprimeranej rýchlosti a nezvládnutia riadenia. Odvtedy však prípadov, v ktorých zohral hlavnú úlohu alkohol, zdanlivo začalo pribúdať. Na celú situáciu sa rozhodla reagovať aj Polícia Slovenskej republiky novou akciou s názvom RADAR. ### Kontroly až do konca mesiaca **Zvýšený počet policajných kontrol sa predpokladá hlavne na nebezpečných úsekoch a tam, kde dochádza často k porušovaniu pravidiel cestnej premávky**. Polícia na spustenie dopravnej akcie upozorňuje aj na svojom profile na Facebooku. „*Od dnes na celom území Slovenska začína dopravno-bezpečnostná akcia RADAR. Policajti z dopravnej, poriadkovej a železničnej polície sa zamerajú najmä na alkohol, rýchlosť a spôsob jazdy,*“ informuje polícia. ### Nielen vodiči áut Akcia sa však netýka len vodičov motorových vozidiel. **Na pozore by sa mali mať aj iní účastníci cestnej premávky, teda napríklad aj cyklisti**. Zvýšený počet kontrol zameraných na rýchlosť, alkohol a iné prekročenia pravidiel potrvajú až do konca mesiaca. Polícia si od tohto kroku sľubuje predovšetkým zvýšenie bezpečnosti na našich cestách. Ide o priamu reakciu na dianie z posledných dní.
### Alkohol za volant nepatrí! Od tragickej udalosti v Bratislave sa na cestách udialo hneď niekoľko medializovaných prípadov, kedy zohral hlavnú úlohu alkohol v krvi vodiča. Ide napríklad o [zrazenie matky s deťmi na chodníku](https://www.teraz.sk/spravy/vodic-v-cadci-zrazil-ludi-na-chodni/665144-clanok.html) zo dňa 5.10.2022, ktoré sa odohralo v Čadci. Okrem toho môžeme uviesť napríklad aj [zrazenie ženy na priechode pre chodcov v bratislavskej mestskej časti Ružinov](https://www.teraz.sk/regiony/policia-v-bratislave-narazil-vodic-do/665753-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bsearch), z piatka 7.10. **Autoviny.sk zároveň vodičov vyzývajú, aby pokiaľ požili alkohol za volant motorového vozidla v žiadnom prípade nesadali**. Posledné dni ukázali, že Slovensko má s týmto obrovský problém, ktorý v mnohých prípadoch môže mať fatálne následky. **Okrem toho pripomíname, že prítomnosť alkoholu v krvi vodiča nad úroveň jedného promile je na Slovensku klasifikovaná ako trestný čin**.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.