Škoda už nebude predávať len autá! Spúšťa unikátny ekosystém, ktorý zmení náš pohľad na značku

Predajom auta sa to pre značku Škoda nekončí! Teraz prichádza na trh s jedinečným balíkom služieb, vďaka ktorému bude prechod na elektromobilitu skutočne bezstarostný.
Vydané  Text: 
Škoda si uvedomuje, že svet elektromobilov ešte stále nemusí byť každému známy. **Budúcim majiteľom preto pomôže nielen s výberom správneho modelu, ale aj s prípravou a zriadením domáceho nabíjania, bezproblémovým cestovaním do zahraničia či prípadným predajom použitého elektromobilu do ďalších rúk.** Pozreli sme sa na to, ako takýto proces vyzerá v skutočnosti. ### VITAJTE V SHOWROOME Príbeh sa začína v predajni značky Škoda. Tu si môžete vybrať a nakonfigurovať model, ktorý sa vám páči najviac. Vyskúšať si na vlastnej koži viete nielen jazdu v elektromobile, ale aj to, ako prebieha domáce nabíjanie prostredníctvom wallboxu Škoda iV. Predajca vám okrem toho **ponúkne všetky dôležité informácie, produkty a služby, ktoré súvisia s prechodom na elektrické vozidlo.**
### PRÍPRAVA Najlepšie miesto na nabíjanie elektromobilu sa nachádza u vás doma. Stačí každý večer po príchode z práce zapojiť auto do zásuvky a ráno vyraziť na cestu s plnou batériou. Ešte predtým, než zaparkujete vašu elektrickú Škodu do garáže, je však dôležité vykonať dôkladnú kontrolu siete vo vašom dome. Základnú kontrolu si môžete urobiť aj sami prostredníctvom pre-check návodu na stránke www. skoda-auto.sk. **Odbornú obhliadku poskytne Balík S za 136 € vrátane kontroly ističov a elektroinštalácie vo vašom dome, ktorá overí bezpečnosť pri nabíjaní.** Okrem toho technik posúdi možnosť inštalácie wallboxu na požadovanom mieste jej inštalácie. Ak bude váš dom pripravený, môžete uvažovať nad zaobstaraním a inštaláciou domácej nabíjačky – wallboxu Škoda iV už od 680 €
### INŠTALÁCIA WALLBOXU V prípade záujmu o domáce nabíjanie ponúka **Škoda svojim zákazníkom na výber tri druhy wallboxov s maximálnym nabíjacím výkonom až 11 kW.** Pri výbere jedného z nich môžete využiť sprievodnú službu profesionálnej inštalácie u vás doma, pričom technik sa postará nielen o správne zapojenie, ale aj o výklad týkajúci sa používania v domácnosti. Inštalácia wallboxu na vopred pripravené miesto a pripojenie zákazníkom vybraného wallboxu ŠKODA iV, spoločne s kontrolou elektroinštalácie Home Check a revíznou správou, ponúka Škoda formou balíka M už od 368 €.
### S KARTOU POWERPASS DO SVETA Ku každému balíku služieb alebo zakúpenému elektromobilu značky Škoda získavate roamingovú službu nabíjania – kartu Powerpass. Využiť ju môžete nielen na území Slovenska, ale aj pri ceste do zahraničia. S jedinou kartou a aplikáciou od Škody tak viete nabíjať vozidlo na viac ako 500 nabíjacích bodoch na Slovensku a na viac ako 177 000 nabíjacích bodoch v celej Európe. **Súčasťou siete sú nielen bežné verejné nabíjacie stanice, ale tiež rýchle nabíjačky vrátane siete IONITY. Stačí prísť k akejkoľvek partnerskej stanici, priložiť kartu a nabíjať za zvýhodnenú cenu.** Samotnú platbu na mieste riešiť nemusíte, raz mesačne vám príde súhrnné vyúčtovanie za všetky dobíjania v uplynulom mesiaci, uskutočnené doma i v zahraničí. Powerpass navyše prichádza aj vo forme mobilnej aplikácie s mapkou dostupných staníc a dôležitým prehľadom o čerpaní.
### OVERENIE STAVU BATÉRIE Pri predaji jazdeného elektromobilu Škoda vám predajca vystaví jedinečný certifikát o zdraví batérie. Ten je dostupný v papierovej aj digitálnej forme, pričom ho vďaka unikátnemu kódu a naviazaniu na VIN číslo automobilu nie je možné sfalšovať. **Majiteľovi vozidla to pri ďalšom predaji umožňuje garantovať nájazd, opotrebenie a predovšetkým zostatok kapacity akumulátora v čase vystavenia certifikátu.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.