Spúšťame súťaž o autokameru MIO MiVue 795 v hodnote 115 eur!

Zapojte sa aj vy a pomôžte nám pripraviť ešte zaujímavejší obsah!
Vydané  Text: 
Motoristickému online titulu Autoviny.sk sa počas mája 2021 opäť veľmi dobre darilo. Podľa univerzálnej analytiky Google Analytics naše stránky počas mája navštívilo celkovo **509 026 reálnych používateľov**. Autoviny.sk tak druhý rok pokračujú nielen vo zvyšovaní mesačného dosahu, ale aj v aktívnej stabilizácii sledovanosti. Úprimne nás teší viac ako pol milióna reálnych čitateľov (RU) a rovnako podstatný je pre nás údaj o **celkovom počte návštev až 955 786**. V dobe neustáleho špekulovania o zdrojoch návštevnosti je pre nás nesmierne dôležité, že viac ako 92 percent všetkých našich čitateľov je zo Slovenska, a že miera okamžitých odchodov zo stránky predstavuje 9,23 percenta.
Screenshot: Štatistiky sledovanosti titulu Autoviny.sk v mesiaci máj 2021 podľa Google Analytics
**Ako poďakovanie pre našich čitateľov sme pripravili ďalšiu súťaž o hodnotnú cenu** – autokameru s nočným videním a čiernu skrinku v jednom, **[MIO MIVUE 795](https://www.mio.com/cs_cz/mivue-795)**.
Kamera do auta MIO MiVue 795 je mimoriadne zaujímavý produkt – nahráva QHD video s výškou až 1600 pixelov (2.5K) s mimoriadne vysokou citlivosťou na detaily vďaka senzoru STARVIS CMOS od značky SONY (f1.8). Zorný uhol dosahuje až 150 stupňov, obsahuje funkcie ako upozornenie na vybočenie z jazdného pruhu či systém varovania pred mikrospánkom, neustále zaznamenáva GPS údaje o polohe vozidla, pracuje aj v tzv. parkovacom režime (t.j. bez prítomnosti vodiča) a všetky údaje ukladá na pamäťovú kartu microSD. Jej maximálna veľkosť môže byť až 128 GB. Zapojenie sa do súťaže prebieha rovnako ako predtým, a to zodpovedaním správnej odpovede na súťažnú otázku. A rovnako ako predtým, aj teraz chceme od súťažiacich o niečo viac ako len jednoduchú odpoveď, ktorej znenie si skopírujú od ostaných súťažiacich. **Súťažná otázka**: **Ako by sme podľa vás mali otestovať autokameru MIO MIVUE 795?** [Svoje odpovede, prosíme, píšte ako komentár na tento príspevok na našej Facebook stránke](https://www.facebook.com/automotorasport/posts/1918718401618523) alebo pod tento príspevok na www.autoviny.sk. Komentár s tipom na zaujímavý test oceníme autokamerou MIO MIVUE 795 v žrebovaní, ktoré prebehne v stredu 16. júna 2021 po 12:00 hodine. Budeme akceptovať všetky komentáre-tipy na test, ktoré pribudnú do 16.6.2021 do 11:59 hodiny. Nezabudnite byť aktívnym odberateľom **[našej Facebook stránky auto motor a šport – AUTOVINY.sk](https://www.facebook.com/automotorasport)**, ďakujeme!

Môžete záznam nehody z autokamery použiť na Slovensku ako dôkaz?

Používanie kamier v autách je bežné, ale mnohí vodiči si nie sú istí tým, či záznam vôbec môžu zverejniť alebo odovzdať polícii či poisťovni. Na túto a ďalšie otázky odpovedáme v našej Poradni.

### Skrátený štatút súťaže – **termín konania súťaže** : 8.6.2021 (17.00 hod) do 16.62021 (11:59 hod) (1 kalendárny týždeň) – **termín vyhlásenia výhercov súťaže** : 16.6.2021 (po 12:00 hod) – **podmienky zapojenia sa do súťaže**: Odpoveď na otázku v termíne konania súťaže a zároveň aktívne odoberanie stránky [auto motor a šport – Autoviny.sk na Facebooku](https://www.facebook.com/automotorasport). – **súťažná otázka**: Ako by sme podľa vás mali otestovať autokameru MIO MIVUE 795? – **špecifikácia ceny**: Produkt MIO MIVUE 795 (1 kus pre 1 výhercu) Pripomíname, že spoločnosť Facebook nie je na súťaži nijakým spôsobom zúčastnená, nie je partnerom, organizátorom, sponzorom ani garantom súťaže. Facebook nemá voči účastníkom v súťaži žiadne záväzky.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.