ALFA ROMEO GIULIA GTAm: Len za evidenciu zaplatíte skoro 4-tisíc eur. Ceny sú rovnako ohromujúce ako technické údaje

Nová Alfa Romeo Giulia GTA a GTAm (2021) s motorom 2.9 V6 Bi-Turbo dosahuje výkon až 540 koní
Vydané  Text: 
### Oživenie legendy pre náročných a bohatých GTA je legendárna skratka, ktorá vznikla v roku 1967 pre označenie modelu Giulia Gran Turismo Alleggerita, čo znamená „odľahčené gran turismo“. Jednalo sa o špeciálne odladenú verziu Giulie GT postavenú pretekárskym oddelením Alfy Romeo Autodelta. V rámci osláv 110. výročia Alfy Romeo sa výrobca rozhodol použiť rovnaký postup, pridal výkon a znížili hmotnosť. Výsledkom je automobil, ktorý bude vyrobený len v 500 kusoch. Z toho polovica sú GTA, druhá GTAm. Giulia GTA a Giulia GTAm sú vybavené vylepšenou verziou najlepšieho motora od Alfa Romeo, agregátu 2.9 V6 Bi-Turbo. Celkový výkon štvorkolesového pohonu je max. 402 kW (540 koní), ale na troch sa objaví aj s max. výkonom 397 kW, aby Alfa neprekročila miestne legislatívne limity, na ktoré sú viazané vyššie poplatky, prípadne ďalšie obmedzenia pre vlastníkov. Pre zaujímavosť, na Slovensku dopravnému inšpektorátu pri evidencii nového vozidla s výkonom 254 kW a vyšším zaplatíte poplatok až **3 800 eur** . Vďaka použitiu ultraľahkých materiálov, akými sú uhlíkový kompozit, hliník a ďalšie kompozitné materiály sa Giulia GTAm vyznačuje o 100 kg nižšou hmotnosťou a dosahuje tak mimoriadne zaujímavých pomerov: 187 koní na jeden liter zdvihového objemu motora, na jednu konskú silu pripadá 2,81 kilogramu hmotnosti. Z nuly na 100 km/h zrýchľuje už za 3,6 sekundy, čo je o 0,3 sekundy rýchlejšie ako verzia Quadrifoglio s príznačným štvolístkom. ### Nebude to lacné Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio dnes na Slovensku kúpite za cenníkových 82 700 eur (aktuálne akciových 77 000 eur), za základnú verziu SUPER 2.0 GME 147 kW pritom zaplatíte akciových 39 200 eur. Ceny verzií GTA a o niečo lepšej vybavenejšej GTAm ešte slovenský ani český importér nezverejnil, ale [poznáme ceny pre Poľsko](https://www.auto-motor-i-sport.pl/wydarzenia/Alfa-Romeo-Giulia-GTA-i-GTAm-oficjalnie-w-sprzedazy,43971,1), ktoré sú priam zarážajúce: * Alfa Romeo Giulia GTA: od 884-tisíc złotych, teda asi 194-tisíc eur; * Alfa Romeo Giulia GTAm: od 915-tisíc złotych, teda asi 201-tisíc eur. Ceny pre Nemecko sú o niečo nižšie: 175,000 eur za GTA a 180 000 eur za GTAm. [CAR id=17108]








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.