Mercedes-Benz pripravuje elektrický minivan EQT. Vypáli ním konkurencii rybník?

Hoci takmer všetky automobilky zlomili nad minivanmi palicu, Mercedes-Benz v nich vidí príležitosť. Na trh plánuje uviesť elektrický minivan EQT.
Vydané  Text: 
Mercedes-Benz je na poli elektromobilov v poslednom čase veľmi aktívny. Po modeloch EQC, EQV a EQA v krátkom čase predstavil hneď dva nové modely – EQS a EQB. Všetko sú to autá, ktoré by sme čakali. Hoci je päť elektromobilov v ponuke dosť, jedna cieľová skupina napriek tomu zostáva neuspokojená. Mladé rodiny, ktoré ocenia skôr praktické a variabilné, než luxusné rodinné auto. A práve pre nich automobilka pripravuje novinku, ktorú čoskoro predstaví vo forme štúdie. Už dnes je však jasné, že od sériového modelu nebude mať ďaleko. O technike a dizajne sa dozvieme viac až počas oficiálnej prezentácie, ktorá je naplánovaná na 10. mája. Je však veľmi pravdepodobné, že konštruktéri siahli po technike, ktorú úspešne použili v modeloch EQA a EQB. Čo však bude celkom určite zásadne iné je to, ako sa pohrali s priestorom a variabilitou usporiadania interiéru. Očakávať tiež môžeme, že hoci na aute pracujú špecialisti divízie Mercedes-Benz Vans, bude novinka zaujímavou alternatívou aj pre rodiny a ľudí vyznávajúcich aktívny životný štýl. Nuž uvidíme, čo si pre nás vývojári firmy pripravili. V záplave limuzín a SUV môže byť kompaktný elektrický minivan celkom zaujímavým osviežením.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.