Prvé elektrické SUV na platforme e-TNGA sa už odhaľuje, môže byť novým najpredávanejším E-SUV sveta

Nové elektrické SUV bude pravdepodobne veľmi podobné Toyote RAV4.
Vydané  Text: 
* **Spoločnosť Toyota predstaví v nadchádzajúcich mesiacoch ukážku úplne nového batériového elektrického SUV** * **Vozidlo je skonštruované na báze novej, vysoko univerzálnej platformy e-TNGA** * **Prvý krok v uvádzaní jej portfólia batériových elektrických produktov** Spoločnosť Toyota dnes oznámila, že onedlho predstaví ukážku úplne nového modelu zo svojej ponuky batériových elektrických vozidiel. Pôjde o **batériové elektrické SUV strednej triedy**, ktoré bude postavené na pripravovanej platforme e-TNGA. Ďalšie podrobnosti budú oznámené v nadchádzajúcich mesiacoch. V tejto fáze bola zverejnená iba štylizovaná silueta a detaily architektúry platformy. Ukážkový model, **ktorý zatiaľ nebol verejne pomenovaný**, bude založený na novej platforme spoločnosti Toyota s označením e-TNGA. Nová platforma je vďaka svojej praktickej konštrukcii vysoko univerzálna a zároveň ľahko prispôsobiteľná pre rôzne typy produktov. Základným princípom architektúry je, že počet hlavných prvkov zostáva nemenný, zatiaľ čo počet ostatných sa rôzni. Tento prístup umožňuje **variabilitu z hľadiska šírky, dĺžky a výšky vozidla, ako aj premenlivý rázvor kolies**. Platformu e-TNGA je možné definovať s pohonom predných, zadných alebo štyroch kolies a so širokou škálou kapacity akumulátora a elektromotora, vďaka čomu bude schopná vyhovieť rôznych typom vozidiel a profilom používania. Vďaka tomuto univerzálnemu prístupu je možné skrátiť čas vývoja rôznych variantov produktov a jednotlivé modely vyvíjať súbežne. Prvý model založený na platforme e-TNGA je už vyvinutý a pripravuje sa do výroby. Výroba bude prebiehať v japonskom závode spoločnosti Toyota pre bezemisné vozidlá ZEV Factory. „Spoločnosť Toyota v krátkom čase urobí ďalší krok v uvádzaní svojho pripravovaného portfólia batériových elektrických vozidiel a v nadchádzajúcich mesiacoch predstaví ukážku úplne nového batériového elektrického SUV strednej triedy. Všestrannosť a flexibilita technológie e-TNGA nám umožňuje navrhovať a vyrábať vozidlá, ktoré nebudú len batériovo-elektrické, ale aj vzrušujúce z hľadiska pocitu pri riadení a krásne na pohľad.“ Kodži Tojošima, zástupca riaditeľa závodu ZEV Factory spoločnosti Toyota Motor Corporation.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.