Čo poviete na papamobil novej generácie? Pápež František bude jazdiť na vodíkom poháňanej Toyote Mirai

Auto je darom od Katolíckej konferencie biskupov v Japonsku.
Vydané  Text: 
Papamobil má dĺžku 5,1 metra a výšku 2,7 metra (vrátane špeciálnej strechy), čo umožňuje pápežovi stáť tak, aby bol viditeľný. Nový papamobil bol použitý počas minuloročnej návštevy Japonska. Toyota Mirai na vodíkový pohon má byť potvrdením pápežových slov o klimatickej zmene, ktorej čelíme. Rovnako ako predchádzajúce papamobily, aj tento musel byť prispôsobený špecifickým potrebám hlavy katolíckej cirkvi. Najviac viditeľným je vyvýšené zadné sedadlo s ochrannou bariérou, vďaka ktorej môžu ľudia jasne vidieť pápeža počas jeho verejných vystúpení. Vozidlo má tiež LED svetelný systém, dve vatikánske vlajky umiestnené pred čelným sklom na karosérii, pozlátené vatikánske znaky a schod vedúci k vyvýšenému sedadlu, ktorý má pápežovi umožniť pohodlné nastupovanie a vystupovanie. Elektrická Toyota Mirai je poháňaná 153 bhp motorom, ktorý je napojený na hydrogénovo-elektrický generátor. Podľa automobilky hnacia sila poskytuje maximálny rozsah okolo 500 kilometrov. Hnacia jednotka generuje elektrinu kombinovaním vodíka s vonkajším vzduchom, jedinými emisiami je teda voda. Do pápežovej flotily papamobilov patrí napríklad aj Fiat Panda, Mercedes G-Class a niekoľko Lamborghini. Toyota Mirai je však najekologickejším papamobilom, čím chce pápež komunikovať jeho hlboký záujem o globálne environmentálne problémy.

Horúca správa: Nový papamobil pápeža Františka je špeciálne upravená Dacia Duster 4×4! Máme podrobnosti

Nech je to akokoľvek neuveriteľné, nie je to hoax, clickbait alebo lacný marketingový trik. Práve naopak, pápež František sa od svojho nástupu do pontifikátu prejavuje ako pápež, ktorý odmieta tradičné honosné a drahé automobily.

Zdroje: * https://www.autoexpress.co.uk/toyota/mirai/108540/hydrogen-powered-toyota-mirai-popemobile-built-pope-francis * https://www.carscoops.com/2020/10/hydrogen-powered-toyota-mirai-has-just-joined-the-popemobile-fleet/








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.