Predstavenie Porsche Taycan Cross Turismo sa nekoná!

Automobilka oznámila, že príchod druhej verzie populárneho elektromobilu Taycan sa presúva. Záujemcovia o väčšie Porsche do zásuvky tak musia počkať.
Vydané  Text: 
Čo je za odložením premiéry očakávanej novinky nevedno. Vyčkáva automobilka na to, s čím príde konkurencia, alebo za tým treba hľadať nové technológie? Nech už je dôvod akýkoľvek, v Porsche si s ním hlavu príliš lámať nemusia. Pre agentúru Bloomberk sa na túto tému vyjadril Oliver Blume, šéf značky Porsche: ### „Táto zmena pre nás nie je nevýhodou, iba sme optimalizovali plán. Záujem o Porsche Taycan je stále veľmi vysoký, a tak môže priestrannejší model počkať.“
Dodajme, že zatiaľ čo je Taycan klasickým nízkym štvormiestnym športiakom, novinka siahne o stupienok vyššie. Ako už názov napovedá, Porsche Taycan Cross Turismo je športových crossoverom. O technike je, vzhľadom na odloženie premiéry, ešte skoro hovoriť. Pôvodné správy hovorili o kombinovanom výkone približne 440 kW (600 k) a dojazde na rovni 500 kilometrov. Aká bude realita? Uvidíme.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.