VW Tiguan X: Najpopulárnejšie SUV už aj ako kupé, zatiaľ s otáznikom

Tiguan je nesporne jedným z najkrajších Volkswagenov a tiež jedným z najkrajších esúvečiek na našom trhu. Patrí mu preto popredná priečka v popularite a predajnosti a najnovším faceliftom sa vzhľad a technika osviežili tak, že váhaví zákazníci už môžu mať v rozhodovaní sa o kúpe jasno. Veľké očakávania sú kladené na Tiguan R a Tiguan plug-in hybrid, no našej pozornosti neunikli správy… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Tiguan je nesporne jedným z najkrajších Volkswagenov a tiež jedným z najkrajších esúvečiek na našom trhu. Patrí mu preto popredná priečka v popularite a predajnosti a najnovším faceliftom sa vzhľad a technika osviežili tak, že váhaví zákazníci už môžu mať v rozhodovaní sa o kúpe jasno. Veľké očakávania sú kladené na Tiguan R a Tiguan plug-in hybrid, no našej pozornosti neunikli správy a údajne **špionážne zábery Tiguanu X**.
Tiguan X by mohlo byť SUV-kupé, po ktorom priaznivci Volkswagenu tak dlho (možno) túžia. O zverejnenie fotografií sa postaral účet Coche Spias na Twitteri a vyvolal vlnu nadšenia, ale aj kritiky. To je bremeno každého nového modelu auta. Že by sa však jednalo o krok správnym smerom, napovedá celková obľúbenosť SUV-kupé. Veď sa len pozrime na BMW X4 – tomu spočiatku nemusel každý dôverovať, napokon je to krásne vozidlo. V súčasnosti nie sú zverejnené a potvrdené informácie o tom, že by sa mal model dostať do výroby a predaja aj naozaj, ale vzhľadom na vývoj trhu s SUV-kupé môžeme očakávať pozitívne správy. O motorizáciách preto prirodzene tiež nemáme žiadne informácie, nemali by sme byť ale prekvapení, ak by sa pod kapotou objavilo tradičné dvojlitrové TDI a krútiaci moment by sa rozdeľoval na všetky kolesá prostredníctvom 4MOTION.

Modernizácia najúspešnejšieho európskeho SUV: nový VW Tiguan po facelifte

Wolfsburg, Volkswagen Tiguan je najúspešnejším SUV v Európe a jedným z najpredávanejších modelov tejto kategórie na svete. Doteraz z neho Volkswagen vyrobil vyše 6 miliónov exemplárov. V roku 2019 bol s približne 911.000 exemplármi opäť najžiadanejším modelom značky aj celého koncernu Volkswagen. Teraz prichádza hĺbková modernizácia bestsellera.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia








Pokračujte na ďalší príspevok »