Tak tomuto neuveríte: Hippies car sa vráti ako elektromobil!

Nemecký startup plánuje vyrábať dodávku, ktorá starším ročníkom pripomenie „kvetinovú dobu“. Vrátia sa časy slobody a rebelantstva? Možno.
Vydané  Text: 
Koncepcia auta je pomerne odvážna, štvorica elektromotorov s pomerne skromným maximálnym výkonom je umiestnená v kolesách. Autíčko teda neašpiruje na šprintéra, skôr sprostredkovateľa slobody a zážitku z kochania sa okolím. Bude vám stačiť maximálna rýchlosť 90 km/h? Bude musieť. Podľa doteraz zverejnených informácií bude autíčko zaradené do kategórie štvorkoliek L7e, čo so sebou prinesie viacero výhod, ale aj nevýhod. Hoci je auto osadené akumulátorom s pomerne skromnou kapacitou, firma sľubuje priam neuveriteľný dojazd. ### Páčil by sa vám štýlový elektromobil ako stvorený na výlety s dojazdom 800 kilometrov za 15 800 €?
Zverejnenú cenovku treba brať samozrejme s rezervou, za túto cenu bude k dispozícii základná verzia so skromným dojazdom aj výbavou. Hovorí sa o akumulátore s kapacitou 10 kWh, dojazde do 200 kilometrov a doslova sparťanskej výbave či už z pohľadu komfortu, alebo systému pohonu (rekuperácia). Je teda veľmi pravdepodobné, že ak si vyskladáte fajnový kúsok s veľkým akumulátorom (30 kWh) , solárnou strechou a kempingovou výbavou kabíny bude vaša cenovka dvojnásobná.
Plány so spustením výroby auta sú pomerne odvážne, podľa vyjadrenia predstaviteľov firmy je štart výroby naplánovaný už na budúci rok. Auto bude dostupné v 10 základných verziách, ktoré bude možné upraviť z bohatého zoznamu príslušenstva. Firma má v pláne ponúkať dve verzie podvozka – na bežné cesty a do terénu, na ktoré bude možné uložiť rôzne verzie karosérie. Zjavne sa teda jedná o koncepciu samonosného skateboardového podvozka, s ktorým sa pohrávajú viaceré automobilky. Z doteraz zverejnených informácií však nie je jasné, či sa bude meniť celá karoséria, alebo bude použitý systém výmeny jednotlivých panelov. Podľa zverejnených obrázkov by to vychádzalo skôr na druh možnosť. Otázne samozrejme je, ako bude vyriešená pevnosť a odolnosť spojov v prípade nehody či prevrátenia vozidla. Idea kúpiť si auto ako LEGO a upraviť si ho podľa aktuálnych potrieb je však veľmi lákavá.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.