Toyota už v Európe obnovuje výrobu: Toto je celý zoznam prijatých opatrení

Postupy Toyoty boli schválené Výborom pre zdravie a bezpečnosť a Sociálno-ekonomickým výborom.
Vydané  Text: 
Spoločnosť Toyota Motor Europe oznamuje, že postupne začne obnovovať prevádzku svojej divízie Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) vo francúzskom meste Valenciennes a divízie Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) v poľských mestách Jelcz-Laskowice a Walbrzych. TMMF je domovským závodom na výrobu kompaktného modelu Toyota Yaris, zatiaľ čo TMMP vyrába súvisiace motory a prevodovky. Francúzsky závod TMMF, ktorý prerušil prevádzku 17. marca, obnoví výrobu v obmedzenom objeme od 22. apríla. S jeho prevádzkou úzko súvisia operácie poľskej divízie TMMP, ktorá sa taktiež pripravuje na obnovenie výroby v obmedzenom objeme na základe požiadavky zo strany TMMF. ### Postupné obnovovanie prevádzky Spoločnosť TMMF bude obnovovať prevádzku postupne a spočiatku bude vyrábať v podstatne nižšom objeme v porovnaní s bežnou prevádzkou. Francúzska divízia zvolila tento opatrný prístup s ohľadom na zaistenie bezpečnosti a zdravia svojich pracovníkov a zainteresovaných partnerov, čo je naša priorita číslo jedna. Spoločnosť TMMF začne v prvých dvoch týždňoch iba v jednej pracovnej zmene oproti zvyčajnej trojzmennej prevádzke. Pri rozhodovaní o obnovení časti našich hospodárskych činností v niektorých našich európskych výrobných prevádzkach v rámci prípravy dodávky vozidiel, ktoré si zákazníci objednali, sme v plnej miere zohľadnili pokyny a odporúčania národných vlád a miestnych samospráv. Rozhodnutie o postupnom obnovovaní prevádzky bolo schválené v rámci dôkladnej realizačnej štúdie a po konzultácii so všetkými internými partnermi zastúpenými vo Výbore pre zdravie a bezpečnosť a Sociálno-ekonomickom výbore na základe úplného splnenia podmienok bezpečnej prevádzky. Rozumie sa, že najlepší spôsob opätovného spustenia prevádzky je bez tlaku na objem a so zameraním na zdravie a bezpečnosť ako aj na osvetu a školenie zamestnancov. Postupné a riadené nabiehanie na opätovnú výrobu s ohľadom na túto zásadu umožní adekvátne a plynulé riadenie operácií, pričom sa zaistí stopercentné dodržanie hygienických protokolov. Vedenie závodu sa zameria na zabezpečenie riadnej a úplnej informovanosti o všetkých zásadách a budú zavedené kontroly na zabezpečenie ich realizácie. Okrem toho sa bude podľa potreby neustále vylepšovať súčasný súbor noriem. V rámci ďalšieho postupu sa budeme pri rozhodovaní naďalej opierať o usmernenia, ktoré dostávame od úradov v každej krajine a regióne, a usilovať sa tak prispievať spoločnosti prostredníctvom bezpečného zamestnávania. ### Zavádzanie bezpečnostných a ochranných opatrení Okrem základných usmernení týkajúcich sa dodržiavania odstupu od ostatných – vrátane vyznačenia konkrétnej vzdialenosti na zemi a podlahe v prevádzkových zariadeniach – budú zavedené konkrétne protokoly o ochrane zdravia a bezpečnosti, ktoré budú obsahovať nasledovné:
1/ **Zamestnanci dostanú uvítací balíček**, ktorý bude obsahovať podrobné informácie o nových hygienických usmerneniach v rôznych zariadeniach.
2/ **Distribúcia zodpovedajúceho počtu ochranných rúšok a dezinfekčného antibakteriálneho gélu** okrem ďalších potrebných osobných ochranných pracovných pomôcok (OOPP) v závislosti od typu práce a pracovných podmienok (napr. rukavice a štíty na ochranu tváre) – všetko zabezpečené na opätovné spustenie prevádzky od prvého dňa.
3/ **Brífingy a porady sa budú konať v menších skupinách**, pričom sa bude dodržiavať potrebný odstup a čas trvania bude skrátený.
4/ Na strategických miestach budú rozmiestnené dávkovače s dezinfekčným antibakteriálnym gélom.
5/ **Dvere zostanú otvorené všade, kde je to možné** – ak to možné nie je, umožní sa ich otváranie výlučne lakťom.
6/ Reštaurácia bude zatvorená, zamestnancov požiadame, aby si nosili vlastnú stravu.
7/ Dodatočné čistenie priestorov, v ktorých sa združujú ľudia, ako sú šatne či oddychové miestnosti na prestávky.
8/ **Prestávky budú preorganizované** tak, aby bol dodržaný odstup od ostatných.
### Aktivity spoločností TMMF a TMMP v oblasti spoločenského prispievania a pomoci Spoločnosť TMMF doposiaľ darovala miestnym nemocniciam viac ako 34-tisíc ochranných rúšok a 176 kusov štítov na ochranu tváre vytlačených na 3D tlačiarni. Poskytuje tiež technickú podporu pre ventilačné prístroje, ktoré môžu používať dve dospelé osoby súčasne. Medzi aktivity spoločnosti TMMP v oblasti spoločenského prispievania a pomoci patrí darovanie 4-tisíc ochranných rúšok, 200 litrov tekutých dezinfekčných prostriedkov a 194 kusov štítov na ochranu tváre.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.