Hromžíte na kontroly na hraniciach? Tak si pozrite toto video!

Kto sa sťažuje, že niekto kvôli blbej korone obmedzuje jeho osobné slobody, nech si pozrie toto video. Kto si toto pamätá?
Vydané Text: 
Dlhočizné rady na hraničných priechodoch, prísne pohľady stážcov hraníc… Kto sa škaredo pozrel, či nebodaj nesmelo zaprotestoval, išiel na osobnú prehliadku. Do oblečenia a spacákov sme zašívali valuty, v „Juhoške“ šmelili s froté uterákmi a kempingovou výbavou. Keď došli „Sovieti“, minuli sa aj žuvačky a obnosené texasky… Naše cesty zaplnili bratia z NDR na čmudiacich Trabantoch a luxusných Wartburgoch, Poliaci na Fiatoch 126 „Maluch“ a 125 P. Kto mal Ladu, nebodaj model 2103, bol doslova kráľ. Pre vtedajších časov neznalých, bolo to asi také, ako keď sa dnes niekto vozí minimálne na Škode Superb. Skrátka švihák na ktorom súdružky mohli oči nechať a mihálnicami na neho klipkali tak, že až vietor spôsobovali. Riešili sme devízový prísľub, cestovné doložky, na Vojenskú správu sme bežali s Vojenskou knižkou. A napriek tomu sme boli šťastní ako „blchy“, že cestujeme do skoro kapitalistickej Juhoslávie. Skúste dnes posadiť rozmaznaného motoristu do Trabanta a poslať ho do Chorvátska.







ODPORÚČANÉ


ZO SVETA

Nové 100 % clo na elektromobily z Číny bude realitou! A to je len začiatok

  • Americký automobilový priemysel a regulačné orgány sa obávajú, že ak sa čínske elektrické vozidlá dostanú do Spojených štátov, domáce značky im nebudú schopné konkurovať. Bidenova administratíva však údajne dospela k tomu, čo považuje za riešenie: Na čínske elektrické vozidlá zavedie plné 100-percentné dovozné clo.