Hyundai reaguje na rastúci dopyt. Elektrickú Konu bude vyrábať aj v Nošoviciach!

Hyundai očakáva, že sa v roku 2020 stane najväčším poskytovateľom vozidiel s nulovými emisiami v Európe.
Vydané  Text: 
Rastúci dopyt po elektrických autách nenechal Hyundai bez odozvy. Vo svojom výrobnom závode v Nošoviciach rozširuje výrobný program. Hyundai Kona Electric začne z výrobnej linky zbiehať už v marci 2020. Celkovo automobilka v tomto roku plánuje **pre Európu vyrobiť až 80 000 bezemisných vozidiel** – ide o modely KONA Electric, IONIQ Electric a NEXO s palivovými článkami.
„Počúvame našich zákazníkov a urobili sme rozhodnutie s cieľom uspokojiť rastúci dopyt po našich elektrických vozidlách. Keďže sa stále viac ľudí obáva vplyvu svojho výberu auta na životné prostredie, vidíme v elektrických vozidlách na európskom trhu obrovský potenciál,“ uviedol Dong Woo Choi, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Hyundai Motor Europe HQ. „Odráža to naše progresívne myslenie a posilní našu pozíciu lídra v mobilite v budúcnosti.“ O tom, že automobilka v blízkej dobe siahne po navýšení produkcie modelu Kona Electric sa špekulovalo už dlhšie. Hneď po uvedení na trh zaujala nielen odborníkov, ale aj bežných motoristov. Ponúka totiž veľmi žiadanú kombináciu. Populárny typ karosérie SUV, elektrický pohon, dlhý dojazd a bohatú výbavu.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.