Máte jedinečnú príležitosť vyskúšať si novú Octaviu medzi prvými. Toto motoristické podujatie by ste nemali vynechať

Autá sa hlásia o slovo! Vianoce sú úspešne za nami, novoročné bolenie hlavy sme už tiež azda všetci rozchodili, preto je najvyšší čas venovať sa opäť tomu, čo máme najradšej — novinkám zo sveta automobilov. Najnovšie exempláre nájdete neďaleko — na autosalóne vo Viedni.
Vydané  Text: 
Viedenský autosalón otvára sezónu automobilových výstav a keďže to zo Slovenska nie je ďaleko, mnohí priaznivci mu venujú spoju pozornosť. **Mnohokrát sa na ňom v našom regióne prvý raz predstavia autá, ktoré sa čoskoro objavia aj u predajcov. Alebo autá, o ktorých zatiaľ píšeme iba na našich stránkach a ešte sme ich nevideli naživo.** A v tom je Viedeň s jej autosalónom výnimočná. Americké autosalóny bývajú už minulosťou a do Ženevy ďaleko. Preto vás pozývame na prehliadku toho, čo vo Viedni istotne uvidíte. V samostatnej sekcii sa predstavia elektrické automobily, motocykle, kolobežky a skútre a všetko s elektromobilitou spojené a pre návštevníkov je pripravená aj terénna dráha. **Špecialisti z rakúskeho automobilového klubu vás na nej prevezú v najrôznejších modeloch SUV, pick-upov a terénnych vozidiel, pričom vám počas jazdy vysvetlia správnu techniku jazdy v teréne.**
NAJNOVŠÍ VIDEOTEST AMŠ
Pokiaľ teda ešte neviete, čo budete robiť cez víkend, môže byť návšteva autosalónu v rakúskej metropole zaujímavým programom. V tom istom termíne sa na tom istom mieste navyše koná aj veľtrh cestovného ruchu Ferien Messe. Takže okrem nového auta si môžete vybrať aj letnú dovolenku. A hneď začiatkom roka zabijete dve muchy jednou ranou. Výstavisko Messe Wien nájdete pri Prátri na Trabrennstraße 3, 1020 Wien, dáta pre navigáciu: N 48.21269 E 16.41199, ak **využijete viedenskú hromadnú dopravu, použite linku U2 a vystúpte na zastávke Krieau. Brány sú otvorené do nedele 19. 1. každý deň v čase od 9:00 do 18:00.** Vstupné cez víkend je 14,9 € na osobu, deti nad 10 rokov, študenti a ľudia nad 62 rokov platia 10 €, deti do 10 rokov majú vstup zdarma. V ponuke nájdete aj rôzne kombinácie zvýhodnených rodinných lístkov. Od 12,5 € kúpite lístky online na www.viennaautoshow.at/ticket. Prajeme vám príjemný zážitok. Či už z návštevy autosalónu, alebo z prehliadky našej galérie. Ponuka noviniek je bohatá, návšteva sa vám určite oplatí. Vzhľadom na silu rakúskeho trhu tu nájdete mnoho zaujímavých značiek a modelov, ktoré u nás len tak ľahko neuvidíte. Alebo sa neviete dočkať, kým ich uvidíte. Stačí pohľad na zoznam najzaujímavejších noviniek: Alpine A110 Aston Martin DBX Audi e-tron Sportback Audi R8 Spyder RWS Audi RS6 BMW X6 M BMW M2 Competition Cupra Tavascan Honda Civic Honda e Honda F1 Red Bull Racing RB 12 Hyundai i10 Mercedes-Benz GLB MINI John Cooper Works GP MINI Cooper SE Mitsubishi Space Star Opel Corsa Opel Grandland X HYBRID Opel Astra Opel Insignia Opel Zafira Peugeot e-Legend Peugeot e-208 Porsche Taycan Turbo SEAT el-Born SEAT Minimó Škoda Octavia Škoda Superb Ssangyong Korando Ssangyong Tivoli VW ID.3 VW ID. ROOMZ Golf 8




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.