Posledná míľa… Automobilka Volkswagen pripravila emotívne video o legendárnom Chrobákovi

Vydarené animované video zachytáva príbeh majiteľa Volkswagenu Beetle, ktorý ho sprevádzal celým životom.
Vydané  Text: 
Začiatok výroby sa dátuje na rok 1938. **Produkcia legendárneho Volkswagenu Beetle trvala až do roku 2003. Vyrobených bolo 21 529 464 kusov.** Z pôvodného Chrobáka vychádzala nová verzia s názvom New Beetle s technickými vylepšeniami. Motor sa presunul dopredu a poháňaná bola len predná náprava. Posledný „pofaceliftový“ kus vyšiel z linky 10. júla 2019. Patril do edície Final Edition, ktorá pozostávala len z 5 961 kusov. **Úplne posledný vyrobený kus putoval do múzea v mexickom meste Puebla.**

Volkswagen definitívne ukončil výrobu legendárneho modelu

Legendárny a ikonický Beetle dostáva vo Volkswagene stopku. O nástupcovi sa iba špekuluje, konkrétne riešenia od výrobcu neprichádzajú.

### Bez rozlúčky to nemôže byť Auto, ktoré prežilo viaceré historické miľníky. **Pôvodne zamýšľané ako auto ľudu, ktorého cena (990 mariek) sa rovnala cene obyčajného motocykla.** Požiadavka pre obyvateľov Tretej ríše znela jasne – **aby bolo dostatočne priestranné, rýchle, praktické a najmä cenovo dostupné.** Vojnové obdobie ale uprednostnilo výrobu vojnovej techniky, do masovej výroby sa tak Beetle dostal až v roku 1945. *skladbu Let It Be nevybrali náhodne* V emotívnom videu, ktoré pripravil Volkswagen USA **znie cover legendárnej skladby skupiny The Beatles – Let It Be.** Pieseň nebola vybraná náhodne, Chrobáka ste mohli vidieť na ich poslednom a zrejme najznámejšom albume Abbey Road, odkiaľ táto pieseň pochádza. Koniec roka na publikovanie videa si nevybrali náhodne. Automobilka Volkswagen bola hlavným partnerom novoročného podujatia na Times Square, kde malo premiéru. ### ——- Koniec článku ——- Koncoročné video sme si pre vás pripravili aj my! Čo všetko ste u nás mohli v roku 2019 vidieť?








Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.