Polícia zavádza skúšobnú dobu pre nových vodičov, čo to znamená v praxi?

Mladícka nerozvážnosť, túžba po „frajerine“ či len nedostatok sústredenia? Polícia SR sa rozhodla pre razantný krok pre novo-vodičov.
Vydané  Text: 
Hrozivá štatistika **donútila zaviesť tvrdšie pravidlá pre nových šoférov s praxou do 2 rokov.** Títo vodiči tvoria len 5% z celkového počtu šoférov, a pritom sú účastníkmi takmer každej piatej smrteľnej nehody. Ako uvádza Polícia Slovenskej republiky na ich facebook stránke: **“Vodiči, ktorí získajú vodičský preukaz skupiny „B“ budú po novom v 2-ročnej skúšobnej dobe. Môže za to ich vysoká nehodovosť.“** Nové pravidlá platia od 1. decembra. Ak šofér, ktorému bol vydaný vodičský preukaz pred menej ako 2 rokmi poruší pravidlá cestnej premávky **závažným spôsobom,** bude sa musieť podrobiť rehabilitačnému programu pre vodičov a následnému preskúšaniu odbornej spôsobilosti. Pri opakujúcom sa závažnom porušení pravidiel cestnej premávky vám polícia vodičský preukaz odoberie. ### A čo na tento krok hovoria ľudia na sociálnych sieťach? * Wandall T. – A ešte by tam mali byt obmedzenia, týkajúce sa rýchlosti jazdy a povinné označenie auta Z-kom. Je to aj v iných krajinách a myslím, že to celkom dobre funguje. * Martin V. – Čo tak sa zamerať na kvalitu autoškoly… výcvik, školenie, učenie… Nie len učiť zákon systémom cvičné testy, krížikujte do aleluja… a o inom radšej pomlčím * Renáta T. – Podľa mňa by každý jeden budúci vodič mal prejsť psychotestami, ale takými riadnymi. Ja keď som si v 1991 robila vodičák, tak som si ho robila v Dopravnom podniku a musela som spraviť aj psychotesty, inak by ma ani nepustili do autoškoly. Myslím si, že veľa ľudí by vodičské oprávnenie ani nedostalo. ### ———————- ### Sledujte nás aj na Youtube








Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.