Dacia Duster na LPG je tu a s ním ďalšie 3 modely: drahšie sú pritom iba o štyri stovky eur

Značka Dacia oficiálne vracia do svojej ponuky motorizácií aj hybridné motory spaľujúce benzín i LPG. Skvapalnený ropný plyn pritom umožňuje dosahovanie vyššieho krútiaceho momentu, nižších emisií a dlhší dojazd.
Vydané  Text: 

BEST CARS 2020: Hlasujte za najlepšie autá roka!

Anketa, v ktorej o najlepších autách roka rozhodujete VY!

Rovnaké motory, ale nové palivo. Dacia oficiálne začala na Slovensku ponúkať automobily vybavené hybridným spaľovaním benzínu a stlačeného ropného plynu LPG, pričom využíva stále rovnaké zážihové motory 1.0 TCe. Dacia uvádza, že motor 1.0 TCe bol konštruovaný aj na pohon LPG už od začiatku svojho vývoja. Nádrže na benzín a stlačený ropný plyn spoločne vystačia na približne 1000 kilometrov jazdy. Cenová výhodnosť výberu LPG verzie automobilu sa zdá byť jednoznačná: v porovnaní s východiskovou motorizáciou spaľujúcou iba benzín stojí LPG variant iba o 400 eur viac. LPG si môžete zadovážiť do týchto modelov za nasledovné ceny: **Dacia Duster** od 12 690 € vo výbavách Essential, Comfort a Prestige; **Dacia Sandero** od 9 440 € vo výbavách Open, Arctica a Stepway (11 310 €) **Dacia Logan MCV** od 10 480 € vo výbavách Open, Arctica a Stepway (11 930 €) **Dacia Logan** od 9 880 € vo výbavách Open a Arctica Dacia ponúka na uvedené motorizácie s LPG štandardnú záruku 3 roky alebo do 100 000 km.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.