Opitý vodič košického letiska narazil do lietadla pripraveného na odlet! Šoféroval cisternu s palivom.

Podľa informácií zverejnených na policajnom profile išlo o nehodu, pri ktorej **vodič tankovacej cisterny narazil do lietadla, ktoré sa pripravovalo na odlet z košického letiska.** V tom čase už boli na palube cestujúci aj personál lietadla. Po vykonaní dychovej skúšky sa zistilo, že zamestnanec košického letiska nafúkal 2,96 promile a opakované merania mali stúpajúcu tendenciu. **Pracovník teda podľa… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Podľa informácií zverejnených na policajnom profile išlo o nehodu, pri ktorej **vodič tankovacej cisterny narazil do lietadla, ktoré sa pripravovalo na odlet z košického letiska.** V tom čase už boli na palube cestujúci aj personál lietadla. Po vykonaní dychovej skúšky sa zistilo, že zamestnanec košického letiska nafúkal 2,96 promile a opakované merania mali stúpajúcu tendenciu. **Pracovník teda podľa všetkého musel alkohol piť tesne pred tým, ako sadol do vozidla.** Podľa všetkého nedošlo k žiadnym zraneniam a vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Za spôsobenie nehody tohto typu hrozí trest vo výške 2 až 5 rokov väzenia.

VYJADRENIE POLÍCIE:

„So stúpajúcim teplom rastie aj chuť uhasiť smäd niečím „dobre chladeným“. Nájdu sa však aj takí, ktorých osviežujúci nápoj obsahuje aj pár percent alkoholu. Kombinácia alkoholu a šoférovania však nie je šťastným riešením. Pracovník letiska v Košiciach viedol nákladné tankovacie vozidlo po vybavovacej letiskovej ploche, pričom došlo ku kontaktu s lietadlom, ktoré bolo s cestujúcimi a palubným personálom pripravené na odlet. Dychovou skúškou na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu u vodiča tankovacieho vozidla bolo 2,96 promile, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. K zraneniam, našťastie, nedošlo. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a v súčasnosti vykonáva potrebné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia. Vodič však svojim nezodpovedným konaním mohol ohroziť život a zdravie ľudí, alebo spôsobiť značnú škodu na majetku pri výkone svojho zamestnania, a za takéto konanie je stanovená trestná sadzba dva až 5 rokov.“




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.