Znovuzrodenie automobilky Tatra? Takto by mohol vyzerať nový model:

Páčila by sa vám takto znovuzrodená Tatra?
Vydané  Text: 
Tatru vo svete preslávili najmä nákladné automobily. Jej drsné stroje môžete aj dnes stretnúť po celom svete, no minulosť tejto značky je oveľa zaujímavejšia a netýka sa len ťažkej techniky. **V súčasnosti už len málokto vie, že automobilka Tatra sa v roku 1897 zapísala do histórie tučným písmenami ako tretí výrobca osobného automobilu.** Ich model Präsident je tak tretím najstarším automobilom na svete, hneď po produktoch Daimleru-Benz a Peugeot. Neskôr skúšali šťastie aj v leteckom či železničnom priemysle (Slovenská strela), v časoch socializmu však bežní motoristi vnímali Tatru ako výrobcu luxusných vozidiel pre vtedajších pohlavárov. **Po páde železnej opony a prílive zahraničných vozidiel už Tatra nedokázala konkurovať modernejším rivalom** a bez dostatočného financovania sa jej osobné automobily stiahli koncom minulého storočia z trhu úplne. Niektorí však stále snívajú nad tým, ako by mohli modely automobilky Tatra vyzerať, keby sa naďalej vyrábali aj v 21. storočí. **Za najnovšou vizualizáciou stojí ruský portál car.ru, ktorý vytvoril veľmi zaujímavú grafickú štúdiu modernej Tatrovky.** Prednú časť konceptu zdobia 4 okrúhle svetlomety s chrómovou obrubou, pričom prvky prednej masky nám pripomínajú starší model T700. Z bočnej strany si môžeme všimnúť návrh dlhej prednej kapoty a veľkého rázvoru. Zadnej časti dominujú štvorica výfukov a pozdĺžne svetlá.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.