Porsche Cayenne Coupe je oficiálne potvrdené! Aj s termínom spustenia predaja

SUV-kupé zo Stuttgartu bude konkurovať najmä výkonným verziám modelov BMW X6 a Mercedes-Benz GLE Coupe.
Vydané  Text: 
Automobilka Porsche sa už skoro rok netají tým, že trhu ponúkne novú karosársku verziu SUV modelu Cayenne, ale až teraz sa veci začali hýbať v ústrety oficiálnemu predstaveniu novinky. Nový Cayenne sa inšpiruje stále aktuálnym trendom SUV-kupé, základ by mal ale ostať viacmenej rovnaký. O tom, že Porsche takýto model plánuje odpremiérovať už v najbližších dňoch, sa vyjadril Marcus Eckermann, generálny riaditeľ britskej pobočky nemeckej automobilky. V júni minulého roka sa o výrobe nového kupé pozitívne vyjadril aj Oliver Blume, generálny riaditeľ Porsche doma v Nemecku. **Porsche Cayenne Coupe** ešte nemá oficiálny názov, ale zahraničné motoristické tituly ho označujú práve takto. V porovnaní s konvenčnou verziou by nový karosársky variant mal mať modifikované stĺpiky karosérie a výraznejšie upravené zadné partie. Inšpirácia prichádza od BMW a Mercedesu, ale nemali by sme byť svedkami „kopírovania“ bočnej siluety vozidiel. Zábery, ktoré zverejnil magazín Autocar, ukazujú Cayenne Coupe počas testov na okruhu, vyzerá skôr ako Panamera v terénnom vyhotovení. Ďalšie v počítači vytvorené vizualizácie modelu potvrdzujú, že Porsche síce podľahne trendu, ale začlení ho do modelového portfólia po svojom.
Je potrebné uviesť, že ani súčasný Cayenne nie je ďaleko od charakteru SUV-kupé, avizovaná verzia by ale vytvorila ešte ostrejší uhol medzi rovinou a zadným oknom, zadný previs by očividne nabral niekoľko milimetrov na dĺžke. Médiá zdieľajú informáciu, že nové Porsche Cayenne Coupe by sa malo dostať k prvým zákazníkom ešte na jeseň tohto roka a premiéra by sa mala odohrať už v priebehu najbližších dní. Zároveň sa objavujú informácie, že podobným prerodom na SUV-kupé by mal v dohľadnej dobe prejsť aj menší model Macan. Nie je pochybností o tom, že v porovnaní so základným modelom bude Cayenne Coupe drahší. Cayenne vo vyhotovení SUV dnes na Slovensku kúpite za minimálne 77 390 eur, za verziu Cayenne S si slovenský predajca pýta najmenej 94 827 eur a vrcholom ponuky je Cayenne Turbo s cenovkou 141 969 eur.

**Zdroje:** [Porsche Cayenne Coupe to go on sale this autumn](https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/porsche-cayenne-coupe-go-sale-autumn) [Porsche Cayenne Coupe Spied Up Close By Motor1.com Reader](https://www.motor1.com/news/307229/porsche-cayenne-coupe-spy-video/) [Porsche Cayenne Coupé se ukáže již tento měsíc. Kdy odstartují prodeje?](http://www.auto.cz/porsche-cayenne-coupe-se-ukaze-jiz-tento-mesic-kdy-odstartuji-prodeje-128152) [Porsche.sk](http://www.porsche.sk)




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »