Pozrite sa s nami do stánku KIA na ženevskom autosalóne

Dominantou expozície značky KIA na tohtoročnom ženevskom autosalóne je jednoznačne koncept Imagine by KIA. Netreba však prehlaidnuť ani na nový elektrický e-Soul, ktorý sa predstavil s mimoriadne nápadným dizajnom zadných partií.
Vydané  Text: 
*Výber z oficiálnych správ KIA:* ### Imagine by KIA Imagine by Kia je prvým plne elektrickým štvordverovým osobným vozidlom spoločnosti Kia a vizuálne stelesňuje jej túžbu posunúť sa vpred vo vzrušujúcom svete elektrifikácie. Na rozdiel od oceneného elektrického crossovera e-Niro, ktorý je založený na existujúcej architektúre modelu Niro s hybridným pohonom, oporou koncepcie Imagine by Kia je nízko umiestnená indukčne nabíjaná súprava batérií, ktorá dodáva energiu kompaktnej pohonnej sústave.
Koncept IMAGINE by KIA na ženevskom autosalóne (foto: Rudolf Banecký pre Autoviny.sk)
Koncepčné vozidlo Imagine by Kia je úmyselne navrhnuté tak, aby nezapadalo do preddefinovaných kategórií vozidiel v odvetví. Premyslene spája prvky svalnatého športového terénneho vozidla, elegantného a atletického rodinného sedanu a všestranného, priestranného crossovera. Čelné sklo a strechu tvorí celistvé sklo, ktoré sa ťahá od úpätia A-stĺpika ponad kabínu a vytvára rozľahlé strešné okno, až kým sa nestratí v dvojitej bubline nad oddelením zadných sedadiel. Interpretuje kultovú mriežku chladiča „tigrí nos“ s odvážnou novou osvetlenou „tigrou maskou“, ktorá obklopuje hlavnú jednotku LED svetlometov. Zoskupenia stretávacích a hlavných svetlometov sú súvisle prekryté čírym akrylovým sklom a oddelené horizontálnymi „viečkami“, čo vytvára dojem prenikavých očí, ktoré sa zdanlivo vznášajú vo vzduchu. Táto nápadná „tigria maska“ vytvára charakteristický a rozoznateľný motív svetiel, ktorý toto auto okamžite označuje ako Kiu 21. storočia.
Nová KIA e-Soul (foto: Rudolf Banecký pre Autoviny.sk)
### e-Soul prvýkrát v Európe – s výberom z dvoch elektrických pohonov Nová Kia e-Soul tretej generácii prináša do triedy mestského crossovera výkon s nulovými emisiami a dlhým dojazdom a navyše je teraz osobitejšia, dynamickejšia a inovatívnejšia, než kedykoľvek predtým. Model e-Soul sa naplno stotožňuje s kultovým dizajnom a hravou povahou svojich predchodcov a v Európe bude mať výlučne elektrický pohon s výberom z dvoch pohonných sústav s nulovými emisiami a dlhým dojazdom. Batérie novej generácie v modeli eSoul – s kapacitou 64 kWh alebo 39,2 kWh – sú až o 30 % energeticky úspornejšie ako aktuálne najlepšie sa predávajúce elektrické vozidlo v Európe. Model sa v Európe ponúka bez možnosti spaľovacieho motora. Model e-Soul je k dispozícii s novými možnosťami farebného prispôsobenia a celou škálou technológií, ako napríklad bezdrôtová nabíjačka smartfónov, vyhrievané a ventilované predné sedadlá, displej vo výške očí a prvotriedny audiosystém Harman Kardon. Kia zároveň v Ženeve predstavila svoju novú telematickú technológiu UVO CONNECT, ktorá je dostupná v modeli e-Soul a vo vylepšených modeloch Niro Hybrid a Plug-in Hybrid. Technológia „spárovaného auta“ bude v blízkej budúcnosti zavedená aj v niekoľkých ďalších modeloch značky Kia.
Nová KIA NIRO
### Vylepšenia modelov Niro Hybrid a Plug-in Hybrid Spoločnosť Kia vykonala na modeloch Niro Hybrid a Plug-in Hybrid celú škálu vylepšení, ktoré teraz predstavuje na ich celosvetovom debute v Ženeve. Najlepšie sa predávajúci elektrifikovaný crossover značky Kia, ktorý spája štýl a praktickosť crossovera s extrémne nízkymi emisiami hybridu, má nový dizajn exteriéru, luxusnejší, vysoko kvalitný interiér a nové možnosti farebného prispôsobenia interiéru. Okrem toho majú teraz modely Hybrid a Plug-in Hybrid tiež pokročilý telematický systém UVO CONNECT od spoločnosti Kia, ktorý prináša doplnkovú „spárovaciu“ funkcionalitu.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!