Toyotu GR Supra kúpite aj u nás

V roku siedmich premiér Toyoty je najhorúcejším debutom japonskej značky nová Supra. Piata generácia legendárneho kupé neunikla špecialistom z tímu Toyota Racing Development. V Osake predviedla automobilka koncept GR Supra Performance Line so znakom TRD.
Vydané  Text: 
Športová divízia japonskej značky Toyota Racing Development sa špecializuje na vývoj športových a terénnych balíkov pre sériové modely a úpravu športových vozidiel. Bohaté skúsenosti využili aj v tuningu nového kupé Toyoty. GR Supra Performance Line nielen úžasne vyzerá, ale aj úžasne jazdí – naplno využíva dokonalé rozloženie hmotnosti a pomeru rázvoru náprav a rozchodu kolies. TRD ,,oblieklo” model Supra A90 do aerodynamického balíka z uhlíkového vlákna – pribudol zadný spojler, aerodynamicky upravené nárazníky, prahy a dverné panely. Sériové kolesá nahradili 19-palcové kované hliníkové disky.
Nová Supra zažiarila na autosalóne v Detroite v januári. Dvojmiestne kupé inšpirované pretekárskymi vozidlami má klasické rozloženie s motorom vpredu a pohonom zadných kolies. Pod kapotou pracuje preplňovaný motor R6 s výkonom 340 koní a krútiacim momentom do 500 Nm. Krátky rázvor náprav a široký rozchod kolies dosahuje dokonalý pomer 1,55, čo zaručuje mimoriadnu stabilitu v zákrutách a okamžité reakcie riadenia.
Piata generácia Toyoty Supra je prvým globálnym modelom zo série GR, vyrobeným tímom Toyota Gazoo Racing. Doteraz vyrábali športové verzie sériových modelov len na vybraných trhoch – napríklad v Európe Yaris GRMN. Na Slovensku sa Supra GR začne predávať začiatkom leta 2019.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.