Privítajte Toyotu Corollu sedan, poznáme termín spustenia predaja!

Po predstavení hatchbacku na tohtoročnom ženevskom autosalóne a následnom debute verzie kombi s označením Touring Sports v Paríži 2018 sa do 12. generácie modelového radu Corolla zaraďuje aj tradičný sedan. Od uvedenia prvej Corolly v roku 1966 sa vo viac než 150 krajinách celého sveta predalo vyše 46 miliónov kusov tohto slávneho modelu.
Vydané  Text: 
Nový sedan, vychádzajúci z elegantných a dynamických kriviek, ktoré sú pre nový modelový rad Corolla charakteristické, prináša typicky široký a prikrčený postoj vozidiel postavených na platforme TNGA (Toyota New Global Architecture) GA-C. Jeho osobitý ráz v rámci rodiny Corolla sa však odráža v reprezentatívnejšom zovňajšku s jedinečný dizajnom prednej aj zadnej časti. K okamžitej identifikovateľnosti nového sedanu Corolla ďalej napomáha unikátny svetelný podpis predných a zadných LED svetlometov. Sedan ponúkne rovnako priestrannú kabínu s príkladnou ergonómiou ako hatchback a Touring Sports, vrátane mimoriadne vysokej senzorickej kvality a vyspelých technológií. Sedan okrem toho ťaží aj z dlhšieho rázvoru verzie Touring Sports (2 700 mm), čo prináša veľkorysý priestor pre nohy a vysokú úroveň pohodlia pre cestujúcich na zadných sedadlách.
Z technologických predností v mimoriadne kvalitnom interiéri môžeme uviesť prvky výbavy zamerané na pohodlie a funkčnosť, ako napríklad bezdrôtové dobíjanie telefónov, resp. intuitívnu kombináciu 8″ dotykového multimediálneho displeja, 7″ displeja palubného počítača a 10″ projekčného displeja. Nová **aplikácia podvozkovej architektúry GA-C** okrem dizajnových rozdielov, umožňujúcich výraznejšie odlíšiť verzie sedan, hatchback a kombi, ponúka zaujímavejší zážitok za volantom. **Nižšie ťažisko**, o 60 % **vyššia tuhosť karosérie** a **viacprvkové zavesenie zadných kolies** už v štandarde prispievajú k lepšiemu správaniu vozidla a jazdnej stabilite bez akýchkoľvek kompromisov zo stránky jazdných vlastností a pohodlia.

Volkswagen Polo sedan vyzerá fantasticky! Má však jeden vážny problém:

Na Slovensku sa lacné sedany tešia veľkej obľube. **Modely ako napríklad Dacia Logan, Lada Vesta, Citroën C-Elysée či Peugeot 301 si pre jednoduchosť a priestrannosť častokrát vyberajú najmä taxikári či starší ľudia,** ktorí potrebujú pohodlné auto na každý deň za čo najnižšiu cenu. Podobný model má v ponuke aj automobilka Volkswagen. Ten sa momentálne v zahraničí **predáva... Prečítať celé

Nový sedan Toyota Corolla bude k dispozícii s dvomi rôznymi motorizáciami. Hybridný systém s 1,8-litrovým motorom a **autonómnym dobíjaním** produkuje 90 kW/122 k. Vozidlo spĺňa všetky požiadavky zákazníkov na hybridný pohon Toyota – tichosť, intuitívnosť, agilnosť a sebestačnosť elektrického pohonu bez nutnosti dobíjania zo zásuvky. Corolla sedan ponúkne nízke celkové náklady, mimoriadne nízku spotrebu paliva na úrovni len 4,3 l/100 km podľa metodiky WLTP a emisie CO2 iba 98 g/km podľa WLTP1 so schopnosťou absolvovať až **50 % cesty pri každodennom dochádzaní čisto na elektrinu**.
Zdokonalený **benzínový 1,6-litrový motor** spája dobrú agilitu s hospodárnosťou. Táto pohonná jednotka, kombinovaná so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo bezstupňovou prevodovkou CVT, disponuje **najvyšším výkonom 97 kW/132 k** pri spotrebe paliva len 6,1 l/100 km podľa metodiky WLTP a emisiách na úrovni len 139 g/km podľa WLTP . Pri modeloch na báze architektúry TNGA je prioritou najvyššia úroveň aktívnej aj pasívnej bezpečnosti. Výnimkou nie je ani nová Corolla vo verzii sedan, vybavená už v štandarde vyspelými funkciami a systémami najnovšieho paketu Toyota Safety Sense. Súčasťou nového paketu aktívnej bezpečnosti **Toyota Safety Sense je predkolízny bezpečnostný systém (PCS) s funkciou rozpoznávania chodcov** vo dne i v noci (a identifikáciou cyklistov za denného svetla), adaptívny tempomat (ACC) s podporou celého rozsahu rýchlostí, systém upozornenia na opustenie jazdného pruhu (LDA) s asistentom riadenia (SC), systém rozpoznávania dopravných značiek (RSA) a automatické prepínanie diaľkových svetiel (AHB).
Modelový rad Toyota Corolla
Okrem toho uvádza nový asistenčný systém pre zachovanie stopy v jazdnom pruhu (LTA) ako pokročilý systém na podporu vodiča. Ak je zapnutý adaptívny tempomat (ACC) so systémom LTA, technológia pomáha jemnými zásahmi do riadenia udržiavať vozidlo uprostred jazdného pruhu, a to aj v tiahlych zákrutách na diaľnici. Európska verzia Toyoty Corolla vo verzii sedan, vyrábaná v tureckej továrni TMMT (Toyota Motor Manufacturing Turkey), sa začne predávať v prvom štvrťroku 2019.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.