Toto je nová KIA CEED SW. Kufor v kombi narástol až na 600 litrov

Nepripomínajú vám tie zadné svetlá nejaký model od BMW? Kia Ceed spravila veľký krok vpred v ústrety estetike a športovosti, vo variante SW (kombi) dokonca významne zväčšuje batožinový priestor.
Vydané  Text: 
Nový Ceed Sportswagon tretej generácie je navrhnutý, vyvinutý, zostrojený a vyrobený v Európe. Podľa výrobcu je najpraktickejší, najpriestrannejší a najuniverzálnejší z doterajších modelov Ceed Sportswagon a v porovnaní s predchodcom má väčší interiér aj úložný priestor. Dizajn nového modelu Kia Ceed Sportswagon vznikol v európskom dizajnovom centre Kia v nemeckom Frankfurte pod vedením Gregoryho Guillauma, európskeho riaditeľa pre dizajn, a Petera Schreyera, prezidenta pre dizajn a dizajnového riaditeľa.
Po februárovom odhalení sa dnes verejnosť zoznámila aj s päťdverovým hatchback modelom Ceed, KIA je totiž zúčastnená vlastným stánkom na autosalóne v Ženeve. Rozširujúci sa rad Ceed posilňuje pôsobenie Kia v európskom segmente C, pričom zákazníkom poskytuje inovatívne technológie, zrelý a športový vynovený dizajn a agilnejšiu jazdu.
Tourer v segmente C je exkluzívne navrhnutý pre potreby európskych vodičov, vo výrobnom závode Kia Slovensko sa od roku 2007 vyrobilo už viac ako 512 000 modelov Ceed Sportswagon. Modely Sportswagon historicky tvoria asi 40% celkového predaja celého radu Ceed v porovnaní s asi 30% u iných vozidiel v segmente C s variantmi tourer.

Väčšie rozmery a väčší kufor

Ceed Sportswagon je postavený na novej platforme Kia „K2“ a je o 20 mm širší (1800 mm) a o 20 mm nižší (1465 mm) než predchádzajúci model. Podvozok sa nezmenil (2650 mm), no predný previs sa skrátil o 20 mm (na 880 mm). Zadný previs je však rozšírený o 115 mm (teraz 1070 mm), takže nový Sportswagon je o 95 mm dlhší (teraz 4600 mm) než jeho predchodca, má teda oveľa väčší batožinový priestor. Kufor je o 72 litrov (14%) väčší než u predchádzajúceho modelu, čím sa jeho kapacita dostáva na 600 litrov, čo je viac ako u väčšiny tourerov v segmente D. Zadné sedadlá sa dajú sklopiť v pomere 40:20:40.

Podobne ako jeho predchodcovia, aj nový model bol navrhnutý, vyvinutý a zostrojený vo Frankfurte európskymi tímami Kia zodpovednými za dizajn, vývoj produktov a výskum a vývoj. Naďalej bude vyrábaný v Žiline, na rovnakej výrobnej linke ako nový päťdverový hatchback Ceed, Kia Sportage a Kia Venga.

Nová Kia Ceed Sportswagon bude už od začiatku dostupná v 11 farebných prevedeniach. Zákazníci majú na výber z rôznych kolies a dizajnov, pričom sa môžu rozhodnúť pre 15-palcové oceľové disky, 16-palcové oceľové alebo hliníkové zliatinové disky a 17-palcové dvojfarebné diamantom brúsené hliníkové zliatinové disky.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.