Fastback alebo kombi? Porovnanie verzií Hyundai i30 ukazuje, že naozaj platíte iba za imidž

Porovnanie minimálnej ceny, ponuky motorov a objemov batožinových priestorov ukazujú jasne: platíte si za prestíž. Ale aj to je v poriadku.
Vydané  Text: 
Hyundai i30 Combi (hore) a i30 Fastback (dole)
Nie je o čom pochybovať. Fastbacky a liftbacky sú nepomerne atraktívnejšie ako kombíky. Nevedno, čím to je, že tie kombi stále smrdia „rodinnou atmosférou“ a úžitkovosťou namiesto komfortu, hoci sa tieto veci vzájomne nevylučujú. Pravdou dokonca je, že tie najkomfortnejšie autá sú často práve vo vyhotovení kombi. Pozreli sme sa na porovnanie Hyundai i30, aktuálne jedného z najpopulárnejších áut u nás. Porovnali sme kombi a fastback, ktorý sa začal predávať iba nedávno a ktorý žne samé komplimenty na adresu svojho dizajnu a charakteru. Naozaj sa ale oplatí priplácať si za nové karosárske vyhotovenie? Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že i30 vo verziách fastback a kombi sa veľmi nelíšia. Kombi je dlhšie iba o 13 centimetrov a pri pohľade na profil vozidiel by sa mohlo zdať, že sa táto zmena nemôže dramaticky dotknúť veľkosti kufra. Opak je pravdou, rozdiel je dosť zásadný. Aktuálne sa v ponuke predajcov Fastback navyše objavuje s obmedzenou ponukou motorov.

Hyundai i30 Combi (hore) a i30 Fastback (dole)


i30 Combi i30 Fastback
cena od13 790 €15 890 €
objem batožinového priestoru602 / 1 650 l450 / 1 351
naftové motory1.6 CRDi SP, 1.6 CRDi HPžiadne
benzínové motory1.4 MPi, 1.0 T-GDi, 1.4 T-GDi1.0 T-GDi, 1.4 T-GDi
automatická prevodovka?áno, pri motoroch 1.4 T-GDi, 1.6 CRDi SP a 1.6 CRDi HPlen pri motore 1.4 T-GDi
bezpečnosť EuroNCAP☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆



Aj keď sa môže zdať, že Fastback je podobne veľký ako kombi, v skutočnosti má i30 Combi výrazne väčší kufor (v základnom stave aj so sklopenými sedadlami), ponúka sa väčším množstvom motorov (a najmä s naftovými) a jeho minimálna cena je o dvetisíc eur nižšia.

Hyundai i30 Combi (hore) a i30 Fastback (dole)



Zdroje údajov:
http://www.hyundai.sk/files/download/model/nova-i30-kombi-2017/technicke-udaje-hyundai-i30-kombi-8-2017.pdf
http://www.hyundai.sk/files/download/model/i30-fastback-2017/technicke-udaje-i30-fastback-2017.pdf









Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!