KIA CEED 2018! Bestseller má atletickejší dizajn a interiér ako Stinger

MEGAGALÉRIA | Kia Ceed zmenila meno a jej dizajn sa automobilke podarilo vyšperkovať takmer do dokonalosti. Populárny hatchback vstupuje do modelového roku 2019 vo svojej najlepšej forme.
Vydané  Text: 

Už nejaký čas sme vedeli, že Cee’d zmení názov na Ceed a jeho dizajn sa vo veľkej miere inšpiruje aktuálnym TOP modelom výrobcu – Stingerom. Dokonca sme medzičasom na internete zhliadli prvú amatérsku fotografiu finálneho kusu odparkovaného kdesi v garáži, ale až tieto oficiálne fotografie prerádzajú viac o tom, ako veľmi dizajnéri na Ceede popracovali.

Oficiálna správa výrobcu:

• Premiéra sa odohrá v marci na autosalóne v Ženeve
• Kompaktný hatchback Kia s novým športovým dizajnom
• Inovatívne technológie zvyšujúce komfort, pohodlie a bezpečnosť
• Prvý model Kia s technológiou autonómneho riadenia druhej úrovne –asistentom sledovania v jazdnom pruhu
• Ucelená ponuka pokročilých asistenčných systémov
• V ponuke sú aj 1,4-litrový zážihový motor T-GDi (140 koní) a nový úsporný 1,6-litrový vznetový motor U3
• Aktualizovaný názov: cee’d sa mení na Ceed
• Vyrábané na Slovensku so zárukou 7 rokov alebo 150 000 km
• Výroba sa spúšťa v máji a začiatok predaja sa očakáva do konca 2. štvrťroka 2018

Od spustenia výroby prvej generácie modelu cee’d v novom slovenskom výrobnom závode spoločnosti Kia v decembri 2006 bolo vyrobených viac ako 1,28 milióna vozidiel tohto modelu. Nový názov, v rámci ktorého sa cee’d mení na Ceed, posilňuje povesť modelu ako auta pre Európanov s európskym dizajnom (z anglického Community of Europe, with European Design). Od spustenia výroby v roku 2012 sme vyrobili viac ako 640 000 vozidiel druhej generácie. Očakávame, že tretia generácia modelu Kia Ceed zaznamená v Európe ešte väčší predajný úspech.

Ceed stojí v európskom kompaktnom segmente pred novými výzvami

Nový model Kia Ceed bol navrhnutý v európskom dizajnovom centre spoločnosti Kia v nemeckom Frankfurte nad Mohanom pod vedením európskeho šéfdizajnéra Gregoryho Guillauma a šéfa dizajnu značky KIA Petra Schreyera. Športový, emóciami nabitý dizajn si nový Ceed požičal od modelu Stinger. Vďaka nemu vyzerá omnoho sebavedomejšie – nový Ceed je emotívny a precízny zároveň. Nová Kia Ceed je oproti predchodcovi nižšia, širšia, s dlhším zadným previsom. Pri pohľade zozadu vďaka tomu pôsobí športovo. Priame línie nahrádzajú zaoblené okraje jej predchodcu, v prednej časti vozidla vedú do širšej „tigrej“ masky chladiča, nižšieho nasávania vzduchu a precíznych línií, ktoré dotvárajú jej „tvár“. Nový model je vybavený dennými LED svetlami v štýle ľadovej kocky odkazujúcimi na predchádzajúce modely GT a GT-Line.
Od uvedenia na trh bude nový päťdverový hatchback Kia Ceed dostupný v 12 farbách. K dispozícii budú tiež disky kolies rôznych veľkostí a dizajnu. Kupujúci si budú môcť vybrať z 15-palcových oceľových diskov, 16-palcových oceľových alebo zliatinových diskov alebo 17-palcových dvojfarebných diskov z ľahkých zliatin s diamantovou povrchovou úpravou.

Skonštruovaná pre európske cesty

Novú generáciu modelu Kia Ceed sme skonštruovali výlučne pre európske cesty, s ohľadom na európskych zákazníkov. Jazdné vlastnosti a ovládanie nového modelu sme upravili tak, aby nová Kia Ceed v dynamike a zapojení vodiča do diania prevýšila svojho predchodcu. Nový plne nezávislý systém odpruženia poskytujúci vodičom agilnejšie a okamžité reakcie je doplnený prepracovanými reakciami pružín a tlmičov a rýchlejším riadením. Jazdné vlastnosti sme vyvíjali aj vďaka skúšobným jazdám na širokej škále vozoviek v celej Európe. Nová Kia Ceed mala priniesť pohodlnú jazdu a zároveň dať vodičom pocit kontroly v zákrutách a stabilitu pri vyšších rýchlostiach.

Technológie a výbava v interiéri

Po spustení predaja sa nová Kia Ceed stane technologicky najdokonalejším automobilom vo svojej triede. Inovácie sú jednoducho srdcom tohto auta.
Kabína ponúka širokú škálu nových technológií, ktoré zvyšujú komfort a pohodlie cestujúcich. Informačno-zábavný systém s „plávajúcim“ dizajnom je dostupný buď ako audiosystém s 5- alebo 7-palcovým dotykovým displejom alebo navigačný systém s 8-palcovým dotykovým displejom, pričom zákazníci si môžu vybrať výkonný audiosystém JBL Premium s technológiou Clari-Fi. Štandardnom je úplná integrácia smartfónov pomocou technológie Bluetooth, ako aj automatické ovládanie svetiel a bezkľúčový vstup. Systém výberu režimu jazdy umožní majiteľom vozidla prispôsobiť si jazdu – na výber je normálny a športový režim. Vodiči si môžu výberom režimu jazdy prispôsobiť riadenie a jemne zmeniť charakter motora. Normálny režim ponúka nižšiu spotrebu paliva a ľahšie riadenie. Športový režim zvyšuje odozvu škrtiacej klapky, umožňuje rýchlejšiu akceleráciu – z pokoja aj v pohybe – a riadenie sa stáva citlivejším na pokyny vodiča. Medzi ďalšie dostupné technológie patrí adaptívny tempomat s funkciou Stop & Go, systém monitorovania mŕtveho uhla, upozornenie na križujúce vozidlá pri cúvaní, inteligentný parkovací asistent a funkcia rozpoznávania chodcov s haptickými výstrahami na volante v rámci systému varovania pred čelnou zrážkou. Nová Kia Ceed je štandardne vybavená systémom riadenia stability vozidla (VSM), ktorý zabezpečuje stabilitu pri brzdení a zatáčaní ovládaním elektronického stabilizačného systému (ESC) pri strate trakcie.

Motorizácie

Nová Kia Ceed bude poháňaná širokým výberom pohonných jednotiek spĺňajúcich najrôznejšie potreby zákazníkov. Zážihové jednotky zahŕňajú aktualizovanú verziu obľúbeného 1,0-litrového motora T-GDi (s turbodúchadlom s priamym vstrekovaním) s výkonom 120 koní, ako aj novú 1,4-litrovú pohonnú jednotku T-GDi. Namiesto staršieho 1,6-litrového motora GDI prináša Kia nový 1,4-litrový motor T-GDi „Kappa“ s výkonom 140 koní, čo je napriek nižšiemu objemu o 4 % viac ako u jeho predchodcu. Turbodúchadlo motora zabezpečuje širšie využiteľné pásmo krútiaceho momentu než predchádzajúci typ s objemom 1,6 litra. Vďaka tomu reaguje pohotovejšie v rôznych jazdných situáciách a navyše produkuje aj nižšie emisie. K dispozícii bude aj 1,4-litrový motor MPi (s viacbodovým vstrekovaním). Nová Kia Ceed je k dispozícii aj s úplne novým vznetovým motorom U3. Nový motor U3 CRDi (so systémom priameho vstrekovania common-rail) s objemom 1,6 litra je navrhnutý tak, aby prekračoval rámec prísnejších limitov stanovených najnovšou emisnou normou Euro 6d TEMP.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.