Zdajú sa vám Hilux, Navara či Ranger malé? Toto sú nové Toyoty Sequoia a Tundra

Na Slovensku si ich však nekúpite. Od značky Toyota si môžete kúpiť iba nezničiteľný Hilux s prekvapivou cenou štartujúcou už na necelých 25-tisíc eurách.
Vydané  Text: 
Tundra je obrovský 4-dverový pick-up, Sequoia je naddimenzované SUV, ktoré by na našich cestách pútalo pozornosť okolia a zrejme by malo problémy s parkovaním bez ohľadu na to, či by sa pohybovalo v meste alebo niekde na dedine. Tieto typy automobilov u nás nie sú až tak populárne jednak preto, že ich sem importéri ani nedovážajú, takisto preto, že by po nich aj tak nebol dopyt. K tomu sa potom primiešajú striktné európske normy na ekologickosť a spotrebu motorov a v konečnom dôsledku z tých veľkých áut môžeme kupovať iba Hilux, Amarok, Navaru, prípadne Ford Ranger. Nie je však pravda, že by sa taká Tundra u nás neobjavovala vôbec, prostredníctvom firiem, ktoré sa zameriavajú na dovoz áut zo zahraničia, nájdete v autobazároch hneď niekoľko zaujímavých modelov. Či je o ne záujem, to si netrúfame odhadovať.

Sequoia a Tundra sú skrátka na náš trh priveľké, veď posúďte sami:

• iba palivová nádrž Sequoie má až 99 litrov (viac ako dvojnásobok bežného európskeho auta);
• hmotnosť vozidla je 3 311 kilogramov;
• Tundra váži 3 175 kg, odtiahne ďalších 4 309 kg a pod kapotu pracuje 5,7-litrová V8;
• iba rázvor Tundry je 3,7 metra, dĺžka Sequoie je 5,2 metra.


Len pre porovnanie, najväčšia Toyota u nás, Hilux, má 2,4-litrový naftový štvorvalec, dĺžku 5,330 metra, šírku 1,855 metra a pohotovostnú hmotnosť 2050‑2110 kg.

Toyota Tundra (červená) & Sequoia (modrá) (2018)


Toyota Tundra je propagovaná ako všestranný pick-up pre akýkoľvek typ náročnej práce, Sequoia by sa rada videla v pozícii rodinného auta. Vďaka nadštandardným rozmerom má tretí rad sedadiel, do ktorého sa podľa slov automobilky úplne komfortne usadia aj dospelí pasažieri. Túto skutočnosť Toyota zdôrazňuje frázou „No kidding!“ priamo v oficiálnej tlačovej správe.

Toyota Sequoia (interiér) (2018)
Toyota Sequoia (interiér) (2018)


Toyota Tundra (interiér) (2018)
Toyota Tundra (interiér) (2018)


Okrem robustného vzhľadu a terénnych jazdných vlastností sú novinky vybavené aj pestrou paletou bezpečnostnej asistenčnej techniky a tiež multimediálnou výbavou, ktorá sa stáva štandardom vo všetkých kategóriách automobilov, od tých najmenších po takéto monštrá.









Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.