KIA Proceed naživo: krajšia ako na fotkách

Náš kolega Majo Bóna letel do Frankfurtu nad Mohanom, aby osobne sprostredkoval premiéry nových konceptov a modelov. Medzi inými aj KIA Proceed.
Vydané  Text: 
Koncept, ktorý má byť vzorom pre budúce dizajny našej dobre známej automobilky, pôsobí rovnako dobre naživo, ako aj na fotkách, ale pri osobnej skúsenosti z neho srší ešte viac emócií. Je to automobil ladený tak, aby pútal pozornosť okolia a doprial jeho majiteľovi a vodičovi pocit z výnimočnosti.

Proceed koncept má výrazne dynamické črty, pôsobí prémiovým dojmom a hoci nadväzuje na aktuálny Cee’d niektorými detailmi, predstavuje ho v celkom novej forme.



KIA svoj nový koncept označuje ako hatchback, avšak pri pohľade na jeho siluetu z profilu by sme nepochybne mohli uvažovať aj o iných typoch karosérie. Automobil je dlhý, má nízky postoj so širokým rozchodom kolies, koncept stojí na až 20-palcových diskoch so 6-lúčovým dizajnom.



Pútavý je tiež prvok, ktorý KIA nazvala „Luminline“. Ide o osvetlenú siluetu presklenia kabíny, čo možno nemá význam z pohľadu bezpečnosti a komfortu, vytvára však krásny efekt. Nespomíname si, že by sme takýto prvok niekedy predtým videli v inom automobile a súdime, že za mantinely konceptu nepreskočí a tak skoro sa príplatkovou výbavou sériovo vyrábaných vozidiel nestane.








Pokračujte na ďalší príspevok »