Seat sa vo Frankfurte činí tiež, okrem Leon Cupra R ukazuje aj digitálny kokpit

Prezentácia Seatu obsiahla aj predstavenie Arona FR a Ibizy TGI.
Vydané  Text: 


Španielska automobilka s nemeckým kapitálom Seat pred niekoľkými dňaim predstavila Leon Cupra R, vôbec najvýkonnejší hatchback línie Leon v histórii značky a dokonca najvýkonnejšie auto, aké kedy vyrobila. Podrobnosti o tomto automobile ste sa mohli dočítať v našom samostatnom článku Najvýkonnejší Seat Leon všetkých čias: 310 koní a poctivý manuál.

Seat Ibiza TGI 2018 na stlačený zemný plyn CNG


Spoločne s uvedenými novinkami Seat predvádza aj svoj prvý digitálny kokpit, teda displej namiesto analógovej prístrojovej dosky. Trend, ktorému sa žiadne automobilka nevyhne, preniká aj do sveta cenovo dostupnejších modelov automobilov. Zhliadnuť sme tiež mohli SEAT ARONA FR a tiež SEAT IBIZA TGI.

Seat Arona FR 2018


Seat Leon Cupra R sa bude dodávať bude s automatickou aj manuálnou prevodovkou, pričom vo verzii s manuálom bude mať, netradične, vyšší výkon motora. 300 konských síl (221 kW) pre automatiku DSG a 310 (228 kW) pre 6-stupňový manuál by mal byť skvelý základ pre športovú jazdu. Seat do Leonu Cupra R nadizajnoval výhradne predný pohon.

Seat Leon Cupra R 2018


Okrem toho na autosalóne značka uviedla aj nového hlasového asistenta Alexa od Amazonu integrovaného priamo do automobilu a tiež finálne názvy pripravovaného veľkého SUV (zatiaľ vieme o Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco, Teide). Aj vám sa spomedzi nich najviac pozdáva práve posledný menovaný?




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!