Mercedes-Maybach 6 Cabriolet je najskvostnejší kabriolet tohto storočia

Toto je budúcnosť luxusných kabrioletov. Výnimočné dielo od Mercedesu je pritom elektromobil.
Vydané  Text: 
Odhliadnuc od Tesly, elektromobily stále vnímame ako malé vrtké vozidlá s podivným dizajnom a otáznymi jazdnými vlastnosťami. Mercedes svojím vizinárskym koncepčným vozidlom Mercedes-Maybach 6 Cabriolet predstavuje elektromobilitu v úplne nových dimenziách. Automobil s nápadne dlhou kapotou má futuristický interiér a výrazne emotívny dizajn karosérie, ktorého ústredným motívom je všadeprítomný luxus.

Maybach 6 vo verzii kabriolet priamo nadväzuje na majestátne kupé predstavené presne pred rokom na podujatí Pebble Beach Concours d’Elegance. Tohtoročná účasť Daimleru/Mercedesu/Maybachu na tejto prezentácii luxusných a superšportových automobilov pravdepodobne na seba strhla celú pozornosť verejnosti.

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet na Pebble Beach (foto: Daimler)


Kabriolet má dĺžku až 5700 mm, šírku 2100 a výšku 1340 mm, teda kopíruje rozmery minuloročného kupé a jedine na výške pridáva dva milimetre naviac. Ide teda o prakticky totožný kus, avšak s plátenou strechou a plne elektrifikovaným pohonom.

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet na Pebble Beach (foto: Daimler)


Mercedes-Maybach 6 Cabriolet je navrhnutý výlučne ako elektromobil, pričom výkon celého pohonného systému dosahuje famóznych 550 kW (750 koní). Z nuly na rýchlosť 100 km/h vystrelí za menej ako štyri sekundy a podľa metodiky NEDC prejde na jediné nabitie až 500 kilometrov.



Tento konkrétny automobil sa zatiaľ nechystá do výroby, je to vízia spoločnosti Mercedes-Benz o tom, ako by mohol vyzerať Maybach blízkej budúcnosti. Alternatívou k nemu je Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet vyrábaný v limitovanom počte 300 kusov, ktorý síce nemá tak šialene dlhú prednú kapotu a ani výlučne elektrifikovaný pohon, disponuje však okázalo luxusným interiérom a úchvatným dizajnom karosérie.





Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!