Môže sa auto zapáliť počas jazdy? Video z Ruska ukazuje, že áno a dokonca aj nové

Odpoveď je jednoduchá: áno, auto sa dokáže vznietiť a niektorým z nás sa to už možno dokonca stalo.
Vydané  Text: 


Je to skôr doména starších automobilov, pri tých nových sa kladie oveľa mimoriadny dôraz na zamedzenie akýchkoľvek príležitostí na vznietenie a keď sa predsa len nejaká príležitosť vyskytne, vyhlasujú sa zvolávacie akcie.

Treba si uvedomiť, že automobil je komplikovaný stroj, ktorý stále pracuje s výbuchmi horľavých materiálov. Benzín, nafta, CNG i LPG pri horení/vybuchovaní vytvárajú energiu, ktorá sa mení na mechanickú a tá poháňa samotné kolesá. Keď si k tomu pripočítame elektroniku, oleje, eventuálne horľavé výpary, môže nastať situácia, kedy vznikne otvorený oheň.

Preto by sme mali v aute so sebou nosiť prenosný hasiaci prístroj.

Ukážkou toho, že aj moderné automobily vyššej cenovej skupiny môžu skončiť v plameňoch, svedčí video nižšie. Zachytené bolo v Rusku v meste Perm. Kuriózne je, že toto mesto sa v rokoch 1940 až 1957 volalo **Molotov**, čo dokonale ladí so zaznamenaným incidentom s BMW radu 5.

Video z akčnej kamery pripevnenej na helme motocyklistu zachytáva preteky miestnych idiotov priamo v uliciach mesta Perm. Dvaja motocyklisti si merali sily svojich motorov s majiteľmi vozidiel Audi a BMW, pričom frajerovi v BMW radu 5 po niekoľkosekundovom šprinte rovnou ulicou vzbĺkol podvozok priamo pod sedadlom šoféra. Ťažko posúdiť, čo na aute začalo horieť, avšak po tom, čo majiteľ zaregistroval oheň, v strese dupol na plyn a šialenou rýchlosťou pokračoval až za zákrutu, kde sa zastavil až pri námestí. Tam z vozidla vystúpil a ostatní účastníci cestnej premávky mu pomohli plamene uhasiť hasiacimi prístrojmi. Po celej trase BMW radu 5 na vozovke ostala čierna čiara, pravdepodobne po oleji.










Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.