Máte voľné miesto v garáži? Kúpte si tank!

Amerika je skutočne krajinou neobmedzených možností. Ako inak komentovať aktuálnu ponuku jeden z aukčných spoločností. Na predaj je totiž skutočný vojenský tank z roku 1943.
Vydané  Text: 
Aukčné spoločnosti zaoberajúce sa predajom automobilových skvostov ponúkajú väčšinou kultové autá minulosti, autá významných osobností, prípadne exkluzívne kúsky pochádzajúce z limitovaných sérií. A čím menej takýchto automobilov existuje, tým je ich cena vyššia. A hoci sa v tomto prípade nejedná o osobné auto, exkluzivita je celkom určite istá. Tank M4A1 Grizzly bol vyrobený v roku 1943 v Kanade, pričom vzniklo necelých 200 kusov.
**Investičné eso?** Deduško, ktorý tento rok slávil 77 rokov, je vo výbornej kondícii. Prešiel kompletnou a detailnou konštrukčnou a vizuálnou rekonštrukciu. Všetky funkcie, vrátene hydraulických systémov ovládania veže sú teda plne funkčné. Jediné, čo je samozrejme nefunkčné, sú zbraňové systémy. Na pohon tanku slúži hviezdicový deväťvalcový motor Wright Whirlwind s objemom 15,9 litra, ktorý spolupracuje s päťstupňovou manuálnou prevodovkou Spicer. Tank jazdí maximálnou rýchlosťou približne 40 km/h, dojazd na jedno natankovanie je 193 kilometrov. Dodajme, že v rámci prebiehajúcej aukcie o tank prejavilo záujem už 19 záujemcov a je teda veľmi pravdepodobné, že súčasná ponuka 405 000 USD ešte nie je ani zďaleka konečná. Tak č vy na to? Nechceli by ste mať tohto fešáka s pohotovostnou hmotnosťou 30 ton vo svojej garáži?








Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.