V Paríži bojujú proti SUV po svojom. Toto by vám vážne nenapadlo…

Vynašli spôsob, ako veľké SUV znefunkčniť doslova za pár sekúnd.
Vydané  Text: 
Len nedávno sme písali o tom, že sa vo Francúzsku snažia vymyslieť, ako veľké a ťažké autá majiteľom totálne znechutiť. Po pokutách za hmotnosť, ktoré sa šplhajú do neuveriteľných výšok, tu máme ďalšiu novinku. Tentokrát sa však pochlapili nie zákonodarcovia, ale ekologickí aktivisti. Paríž aktuálne zasiahla vlna novej ekologickej organizácie La Ronce. Ich členovia sa venujú veľkým SUV celkom originálne. ### Vypúšťajú im pneumatiky! Tento postup je celkom zaujímavý, doteraz totiž aktivisti pracovali podstatne radikálnejšie. Je teda zjavné, že autá nechcú ničiť ani poškodzovať, svojou aktivitou chcú znepríjemniť život iba ich vodičom. Možno si poviete, že je to banalita, veď každé auto má dnes v batožinovom priestore kompresor. Skúste však v luxusnom obleku či dámskom kostýme okolo auta pobehovať s kompresorom. Nič príjemné to nie je. A navyše, keď sa vám to stane opakovane, môže to byť už poriadne otravné. Dodajme, že aktivisti majú aj kus svedomia, a tak pre svojim členov vydali zaujímavú usmernenie. Za stierač „zasiahnutého“ auta majú umiestniť lístok s textom, že sa ich mestské SUV stalo obeťou ekologického hnevu a majiteľ auta si má koleso dofúkať. Znalci našej histórie už lovia v pamäti, že niečo podobné už tuším kedysi zažili. Áno podobná aktivita ochrancov prírody sa konala aj v bývalom ČSSR. Vtedy sa jednalo o to, že leniví hubári nemali problém zaparkovať svoje auto až hlboko v lese. Strážcovia prírody boli nekompromisní. Oni totiž na rozdiel od parížskej úderky kolesá nielen vypúšťali ale brali aj ventilky. A nájdite v nedeľu večer v lese ventilok…








Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.