Neprehliadnite! Vyhlásili najhodnotnejšiu značku áut na svete

Spoločnosť dominuje v automobilovej brandži predovšetkým vďaka dôslednej, odvážnej implementácii technológií pohonu s nízkymi emisiami, ako je napríklad hybridný pohon, elektrický pohon, pohon s využitím palivových článkov alebo batérií.
Vydané  Text: 
Už roky je najhodnotnejšou značkou v automobilovom priemysle, čo potvrdzujú aj renomované medzinárodné rebríčky. V najnovšej správe spoločnosti Kantar – BrandZ™ 100 najhodnotnejších globálnych značiek – je Toyota lídrom medzi výrobcami automobilov už siedmykrát za sebou a dvanásty krát od začiatku existencie tohto prieskumu. Podľa spoločnosti Kantar predstavuje súčasná hodnota značky Toyota 29,15 miliárd USD. V rebríčku **všetkých globálnych značiek** sa Toyota umiestnila na 41. mieste.
Spoločnosť dominuje v automobilovej brandži predovšetkým vďaka dôslednej, odvážnej implementácii technológií pohonu s nízkymi emisiami, ako je napríklad hybridný pohon, elektrický pohon, pohon s využitím palivových článkov alebo batérií. Spoločnosť zároveň intenzívne investuje do technológií autonómneho riadenia bezpečnostných systémov, internetových služieb a prepojenia automobilov v sieti, robotiky alebo zdieľania automobilov. Sila značky vyplýva aj z dobrého mena spoločnosti, ktoré si udržiava už desaťročia ako výrobca automobilov s vysokou kvalitou a legendárnou životnosťou a spoľahlivosťou.

Toyota spája sily so Subaru: budú vyrábať autá novej generácie

Spoločnosti Toyota Motor Corporation a Subaru Corporation zverejnili uzavretie dohody o spoločnom vývoji špeciálnej platformy pre elektromobily s batériovým pohonom (BEV) pre stredné a veľké osobné automobily. Ďalej sa dohodli na spoločnom vývoji batériového elektromobilu SUV nižšej strednej triedy, ktorý bude každá z uvedených automobiliek predávať pod svojou značkou.

Automobilový priemysel v tomto roku zaznamenal pokles priemernej hodnoty značiek o 7 %. Je to spôsobené tým, že celé odvetvie stojí pred revolučnými zmenami, a preto je s rozvojom jednotlivých značiek spojených mnoho neznámych (faktorov). Ako zdôrazňujú autori správy BrandZ, výrobcovia automobilov v nasledujúcom roku zamerajú svoje plány na predaj nových elektrických modelov. Súčasne budú hybridy v nasledujúcich rokoch dominantnou nízkouhlíkovou technológiou, a to z dôvodu nedostatočnej infraštruktúry nabíjacích staníc a obmedzení týkajúcich sa batérií a dojazdu elektromobilov, ktoré oddialia masový predaj elektromobilov. Toyota je najväčším výrobcom hybridných vozidiel a túto technológiu vyvíja už viac ako 20 rokov, vďaka čomu disponuje najmodernejšími riešeniami. Značka zároveň práve oznámila, že rýchlo zavedie do predaja elektrické modely na batérie a paralelne vyvíja elektromobily na vodíkový pohon. Dôveryhodnosť spoločnosti Toyota ako priekopníka elektromobility a dôsledného výrobcu elektrifikovaných automobilov, ktorý sa už desaťročia podieľa na znižovaní emisií znamená, že Toyota v podstate odolala tohtoročným otrasom a znižovaniu hodnoty automobilových značiek.

Je nová Toyota Corolla naozaj úsporná? Vyskúšali sme verziu 1.8 Hybrid!

Toyota Corolla je späť a vyzerá oveľa lepšie ako kedykoľvek predtým a po novom ukrýva pod kapotou hybridnú technológiu. Obdivné pohľady aj prvé otázky sme pozbierali s bordovou Corollou 1.8 Hybrid e-CVT.

Správa BrandZ™ 100 Most Valuable Global Brands vzniká na základe širokej škály ukazovateľov ako napríklad finančné výsledky značiek, prieskumy verejnej mienky, aktuálne aktivity firmy a plány do budúcnosti. Veľmi dôležitým faktorom je angažovanosť v ochrane životného prostredia a rozvoj technológií šetrných k životnému prostrediu.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Rozhovor

Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.
  • LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

    Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox.