Slovensko navštívil pilot Formula 1 Valtteri Bottas a my sme boli pri tom

Na Slovensko zavítal jazdec Formula 1 Valtteri Bottas. Nenápadný a skromný Fín sa s nami podelil o svoje plány do budúcna. Dokonca prezradil aj to z čoho má najväčší strach.
Vydané  Text: 
Nestáva sa často, že Slovensko navštívi niektorý z top jazdcov najprestížnejších motoristických pretekov sveta. Tentokrát sa to ale podarilo. Vďaka spoločnosti ORLEN Benzina sme mali možnosť naživo stretnúť celkovo 10. jazdca tohtoročného poradia F1 – Vatteriho Bottasa. Okrem toho sme sa dozvedeli viac aj o plánoch ORLEN Benzina či o tom, aké palivá na svojich čerpacích staniciach ponúkajú. ### Cieľom je byť dvojkou na slovenskom trhu Akcia, ktorá sa uskutočnila na čerpacej stanici ORLEN Benzina v Šamoríne opäť potvrdila, že Slovensko má mnoho motoristických fanúšikov. Okrem vystaveného modelu monopostu Alfa Romeo C42 si mohli nadšenci F1 užiť aj prítomnosť Valtteriho Bottasa, jazdiaceho v sezóne 2022 vo farbách tímu Alfa Romeo F1 Team Orlen. Na akcii boli prítomní aj zástupcovia ORLEN Benzina, ktorí prezradili niekoľko zaujímavých informácií o ich plánoch.
Model monopostu Alfa Romeo C42 na čerpacej stanici ORLEN Benzina v Šamoríne.
Aktuálne má ORLEN Benzina na Slovensku niečo viac ako 50 čerpacích staníc a do konca budúceho roku plánuje až stovku. **Cieľom spoločnosti je konkurovať najsilnejším hráčom u nás a postupne sa prepracovať na druhé miesto našom trhu**.

F1 British GP 2022: Na Silverstone tuhla krv v žilách. Premiérové víťazstvo Sainza zatienila brutálna nehoda

Počas nedele sme boli svedkami najvážnejšej nehody v sérii F1 sa posledné roky. Číňan Zhou na Alfa Romeo sa aj s prispením systému Halo narodil druhýkrát..

### Prelomová sezóna **Členstvo tímu Alfa Romeo F1 Team Orlen dáva spoločnosti ORLEN Benzina možnosť testovať svoje palivá v najdrsnejších podmienkach sveta motorizmu**. Okrem toho firma ťaží aj z viacerých partnerstiev či dokonca s čiastočného marketingu vo forme série Drive to Survive od Netflixu. **Rok 2022 bol podľa slov Jana Suchockeho, riaditeľa siete čerpacích staníc ORLEN Benzina, zlomovým rokom aj v F1**. Po sezónach 2019 a 2020, kedy tím skončil celkovo na 8. mieste v hodnotení Pohára konštruktérov a nie vydarenej sezóne 2021, kedy sa Alfa Romeo umiestnila na predposlednej priečke, prišiel skok na 6. miesto. **Celkovo sa obom jazdcom podarilo v sezóne 2022 získať až 55 bodov a predstihli tak napríklad aj Aston Martin**.
Moderátorom akcie bol športový komentátor Formula 1 Števo Eisele.
### Vitaj Valtteri! **Hlavným hosťom programu tlačovej konferencie bol práve Vatteri Bottas, nenápadný Fín, ktorý v tejto sezóne získal skvelé 5. miesto počas Veľkej ceny Emilia Romagna**. **Valtteriho si fanúšikovia F1 mohli, predovšetkým v poslednom mesiaci, zapamätať vďaka zaujímavému vzhľadu s fúzmi na podporu charitatívnej iniciatívy Movember**. Práve typický „moustache“ má upozorniť na zdravie mužov. **Valtteri však prisľúbil, že jeho dlhé vlasy aj nevšedný porast na tvári budú už čoskoro minulosťou**. Čo konkrétne plánuje neprezradil, ale vraj pôjde o nový účes, ktorý bude zanedlho zverejnený na jeho sociálnych sieťach.

Monopost F1 Valtteriho Bottasa dorazí na Slovensko! Stretnúť ho budete môcť už najbližšie dni na týchto miestach:

Nielen fanúšikovia Formule 1 sa dočkajú ďalšieho skvostu, ktorý zavíta na Slovensko. Monopost tímu Alfa Romeo F1 Team ORLEN dorazí do trojice slovenských miest v rámci svojho turné.

### Zmena postavenia v tíme Okrem vzhľadu sa samozrejme nezabudlo ani na otázky týkajúce sa jeho kariéry a plánov na najbližšie obdobie. **Nakoľko išlo o jeho prvú sezónu v tíme Alfa Romeo F1 Team Orlen, nevyhol sa ani otázke porovnania svojho predchádzajúceho pôsobiska v Mercedese s jeho aktuálnou stajňou**. Podľa jeho slov je tu hneď viacero odlišností. Napríklad v tom, že v Alfa Romeo zastáva úlohu akejsi autority či lídra. **Vonkajší tlak je na neho menší ako v Mercedese, no napriek tomu ho v štartovacom poli nabitom ostrou konkurenciou cíti**. Výhodu vidí aj v tom, že zatiaľ čo v predchádzajúcich sezónach mal jednoročné kontrakty, Alfa Romeo si ho uviazala hneď na niekoľko sezón.
Vlatteri Bottas dostal o zástupcov českého hokejového klubu HC VERVA Litvínov podpísaný dres s vlastnám menom.
Rodák z obce Nastola, ktorá je dnes súčasťou mesta Lahti, čo-to povedal aj k aktuálnym monopostom a pravidlám. **F1 pred touto sezónou prešla najvýraznejšími zmenami v pravidlách za posledných 40 rokov**. Táto téma teda bola aktuálna. **Podľa Bottasa je v dôsledku nového dizajnu a „downforce“ efektu nových monopostov pretekanie tesnejšie. Verí, že aj v najbližších sezónach sa monoposty k sebe ešte viac priblížia a preteky tak budú pre diváka ešte atraktívnejšie**. Pozitívne slová vyjadril aj na adresu rozpočtového stropu, ktorý podľa neho dáva menším tímom viac priestoru popasovať sa o lepší výsledok. Koniec-koncov, mohli sme to vidieť aj v tomto roku, kedy boli jednotlivé rozostupy v štartovacom poli najtesnejšie za posledné sezóny.
Najviac sa bojí hadov. Ak by mal strach s pretekania, tak radšej zostane doma. Teší sa na stretnutie s rodinou a priateľmi a taktiež prezradil či pozná Petra Sagana.
### Svojho sna sa navzdáva Poodhalil aj svoje plány na najbližšie obdobie. **Ihneď po tlačovej besede odlieta do rodného Fínska, kde sa stretne s najbližšími a priateľmi**. Následne ide na dovolenku, kde plánuje úplne vypnúť a venovať sa svojmu druhému koníčku, cyklistike, nakoľko jeho priateľka je profesionálnou cyklistkou. **Pri téme cyklistiky taktiež padla otázka či pozná Petra Sagana. Keďže je rezidentom v Monte Carle, rovnako ako slovenská cyklistická jednotka, so Saganom sa už stretol**. Povedal o ňom, že je to zábavný chlapík. Na záver sa Valtteri s nami podelil aj o svoje plány do budúcnosti a o najväčší sen. **V nasledujúcich sezónach sa aj s tímom Alfa Romeo F1 Team Orlen chce pobiť o popredné priečky a taktiež sa nevzdáva ani svojho najväčšieho sna, ktorým je titul Svetového šampióna F1**. Na otázku, či sa nebojí pretekania, aj po tom čo sa stalo tento rok jeho tímovému kolegovi počas veľkej ceny na okruhu v Silverstone, odpovedal, že keby mal strach, tak si nesadne do toho auta. **Je tu však jedna vec, ktorej sa bojí. Sú ňou hady**.

ALFA ROMEO, na ktoré sme tak dlho čakali: TONALE prichádza ako plug-in hybrid

Model Tonale v sebe kombinuje celé historické dedičstvo značky s modernými nárokmi na automobily. Sekundárny pohon na elektrinu pritom posúva kompaktné SUV do éry, v ktorej môžete Alfa Romeo jazdiť prakticky zadarmo.




Momentálne študujem 3. stupeň vysokoškolského štúdia FEI STU. Medzi moje najväčšie záľuby patria moderné technológie a svet automobilizmu. Nebojím sa elektromobility, no taktiež nepohrdnem ani vôňou čerstvého benzínu. Svet sa neustále mení a s tým aj autá, ktoré sú čoraz viac komplexnejšie. Práve túto zmenu budem sledovať s vami! Azda ako každý fanúšik motorizmu, si vždy poriadne oddýchnem pri sledovaní Formula 1.





Pokračujte na ďalší príspevok »