AUTO MOTOR A ŠPORT 11: 136 strán a digitálne vydanie len za 1,98€

Kedy ste sa naposledy začítali do dobrého časopisu?
Vydané  Text: 

* **Novembrové vydanie časopisu auto motor a šport je v predaji od pondelka 17.10.2022 za 3,60 €** * **Na titulke sú FORD BRONCO, Mitsubishi ASX a MG ZS** * **Predplatitelia si ho môžu prečítať vždy skôr v digitálnej verzii** * [**Kúpou digitálneho predplatného ušetríte až polovicu ceny**](https://www.autoviny.sk/info/121041/digitalne-predplatne)
**Kedy ste sa naposledny začítali do dobrého časopisu?** Možno si už ani nespomínate, pretože éra digitalizácie pomaly odsúva časopisy na vedľajšiu koľaj. Skúste sa vrátiť k niekdajšej pohode z čítania časopisu – **vyskúšajte náš auto motor a šport**. Nie je pravda, že by bol prehnane technický či orientovaný výhradne na pánov. **Náš záber je podstatne širší**. Je pravda, že na internete je všetko dostupné hneď, väčšinou zadarmo, v podstatne väčšom rozsahu, s pridanou hodnotou v podobe väčšieho objemu fotografií a videa, lenže charakter tlačených magazínov iba sotva dosiahnu webové stránky. Prevádzkujeme denník Autoviny.sk, prostredníctvom ktorého každý deň prinášame všetkým motoristom na Slovensku množstvo tém: od bežných aktualít až po dôsledné rozsiahle analýzy legislatívnych zmien a dopravných problémov. Sú to témy, ktoré motoristi potrebujú a vyžadujú. Časopis je mesačník, ktorý na 136 stranách prináša podobný obsah, ale koncentrovaný na podstatu a s pridanou hodnotou v podobe pôsobivého vizuálu, exkluzívnych tém a na skutočnom papieri, ku ktorému sa môžete vrátiť aj po rokoch. A nielen vy, ale aj vaše deti a neskôr vaše vnúčatá. **Auto motor a šport je dlhodobo najčítanejší motoristický časopis na Slovensku a tiež najčítanejší pánsky magazín na Slovensku**, keďže auto-moto časopisy patria práve do kategórie páskych magazínov. Vieme však, že náš čítajú rovnako páni, ako aj dámy. S týmto vedomím každý mesiac usilovne pracujeme na tom, aby sme vo finálne priniesli obsah zaujímavý pre všetkých čitateľov bez rozdielu pohlavia. A to nie je všetko. Časopis auto motor a šport zohráva kľúčovú úlohu v príprave novej generácie motoristov. Deti si dnes listujú v našom časopise fascinované automobilmi a motocyklami, aby sa o zopár rokov mohli zaradiť do komunity ich majiteľov. Spočiatku ako jazdeniek, neskôr nových modelov. **Novembrové číslo časopisu auto motor a šport na 136 stranách** opäť prináša takýto fascinujúci obsah, v ktorom významnú úlohu zohrávajú nielen testy vozidiel od našich kolegov z nemeckého auto motor und sport, ale aj naše vlastné. Je ich neúrekom a výber toho zaujímavejšieho sme pre vás pripravili v tomto príspevku. Pripomeňme, že súčasťou časopisu auto motor a šport je aj **príloha EXTRA, ktorú sme tentokrát venovali firmám a živnostníkom**. Ktoré je auto je najlepšie do firmy, keď sa venuje remeselnej činnosti? A aké do spoločnosti, v ktorej manažment kladie dôraz na imidž? A čo elektromobily, aké výhody dnes prinášajú do firiem z pohľadu účtovníctva? **Dočítate sa v prílohe EXTRA FLEET**.
### Kompletný obsah auto motor a šport č. 11/2022 **JAZDY A TESTY** * 26 Škoda Vision 7S je zatiaľ síce solitér, no podarilo sa nám jazdiť v nej. * 28 Mercedes-Benz GLC zastáva pozíciu najpredávanejšieho modelu značky. * 32 Toyota Corolla Cross ťaží z mena, alebo prináša v kabáte SUV aj niečo navyše? * 34 Kombi vyššej strednej triedy potvrdzujú, že SUV nemusia byť voľbou. * 42 Honda Civic prišla v novej generácii a robí veľa vecí veľmi dobre. * 46 MG ZS dokáže prekvapiť pomerom ceny a výkonu. A nielen tým. * 50 SsangYong Korando dotvára obraz o tom, čo všetko u nás ponúkajú títo Kórejci. * 52 Mercedes-Benz Trieda V Marco Polo vás zoberie do neobývaných oblastí. * 56 VW Tiguan R vytiahne tromfy, ktoré by ste od neho nečakali a vie s nimi narábať. * 58 BMW X4 so základným naftovým dvojlitrom dokáže zahrať dosť veľa muziky. * 60 Mazda 2 dostala hybridný pohon a my si kladieme otázku, odkiaľ ju poznáme. * 61 Škoda Enyaq iV s menšou veľkosťou batérie? Má to vôbec zmysel? * 62 Audi RS e-tron GT nám naplno ukázal možnosti dynamického elektromobilu. * 66 Ford Mustang Mach-E sa nám chcel zaryť pod kožu, no neustále vyskakoval. * 70 SEAT Ateca sa nám s každým motorom ukazuje ako všestranná alternatíva. **PREDSTAVENIA** * 18 Ford Bronco hrá na struny retro, no jeho technika je úplne moderná. * 22 Ferrari Purosangue láme tabu o tom, že Ferrari nepostaví SUV. * 24 Mitsubishi ASX sa do novej generácie oblieklo do kabátu z rodinnej dielne. **EXTRA** * 72 Firemné autá prechádzajú zmenami, prinášame aktuálne trendy. **ROZHOVOR** * 80 Milan Kočka nám vysvetlil raketový rast Toyoty na slovenskom trhu. **SERVIS** * 82 Hyundai vybavil svoje tri modely edíciou Play. Vieme, čo prináša a či sa oplatí. * 84 Články z webu prinášajú obsah, ktorý vás najviac zaujal na našom onlajne. * 88 Ktorú výbavu vám do auta odporúčame, a ktorú nie? Je to na prečítanie. * 90 Test zimných pneumatík priniesol výsledky s miernymi prekvapeniami. * 96 Kvíz rozšíri vaše vedomosti z oblasti sveta nielen automobilov. * 98 Škoda Superb ako jazdené vozidlo s viac ako 100 000 km? Stále má čaro. * 100 Automobilka Škoda veľmi dobre vie, čo znamená recyklácia a hovorí o tom. * 102 Elektrické vozidlo môže tvoriť aj súčasť elektrickej siete. Čosi to ešte potrebuje. **LIFESTYLE** * 106 VW Crafter ako sanitka a my ako súčasť posádky. Bolo to niečo extra. * 110 Honda CB sa vyrába vo viacerých veľkostných verziách, ktoré vás naučia jazdiť. **KLASIK** * 112 Volvo PV 544 si už čosi pamätá. Práve z neho sa odvíja legenda o nezničiteľnosti. **ŠPORT** * 120 Preteky majstrovstiev sveta v rely už majú svojho šampióna aj s rekordom. * 122 Formula 1 nás celú sezónu držala v napätí vrátane pretekov v Japonsku. **FASCINÁCIA** * 124 Ferrari Daytona SP 3 patrí medzi kúsky, ktoré aj tak skončia u zberateľov. **RUBRIKY** * 6 Editoriál * 8 Zahrievacie kolo * 118 Tiráž * 132 Pripravujeme * 134 Autá v číslach








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.