Kia EV6 získala od Euro NCAP 5 hviezdičiek za bezpečnosť

Body k dobru Kia EV6 získala aj pre využívanie vysokopevnej ocele na konštrukcii karosérie.
Vydané  Text: 

* **Elektrický crossover Kia EV6 získal v posledných nárazových testoch Euro NCAP najvyššie hodnotenie za bezpečnosť** * **Z dosiahnutých výsledkov môžeme spomenúť skóre 90 % za ochranu dospelých cestujúcich a 86 % za ochranu detí** * **Bezpečnostné kvality modelu EV6 posilňuje mimoriadne pevná globálna modulárna platforma pre elektrické vozidlá, ako aj výnimočná torzná tuhosť vozidla** * **Elektronický stabilizačný systém, manažment stability vozidla a sedem pokrokových airbagov v štandardnej výbave** Po rozsiahlych testoch Euro NCAP, poprednej nezávislej organizácie pre testovanie bezpečnosti vozidiel, získal čisto elektrický crossover Kia EV6 najvyššie hodnotenie za bezpečnosť. Model EV6 dosiahol maximálny počet 5 hviezdičiek, čím opäť raz potvrdil pôsobivé bezpečnostné kvality tohto vozidla. Model EV6 zaznamenal skóre 90 % za ochranu dospelých cestujúcich, 86 % za ochranu detí, 64 % za ochranu zraniteľných účastníkov cestnej premávky vrátane chodcov a 87 % v kategórii „bezpečnostných asistenčných systémov“, kde sa vozidlo hodnotí podľa dostupnosti celého radu technológií na predchádzanie zrážkam.
Po rozsiahlych testoch Euro NCAP získal elektrický crossover Kia EV6 najvyššie hodnotenie za bezpečnosť.
Organizácia Euro NCAP ocenila v modeli EV6 priestor kabíny, ktorá si **pri testovaní čelnej zrážky zachovala stabilitu** a všetkým cestujúcim poskytla spoľahlivú ochranu v oblasti kolien a stehien. **Testy predných sedadiel a opierok hlavy** preukázali pri náraze zozadu dobrú úroveň ochrany pred zranením krčnej chrbtice. Pri teste s bočnou bariérou i náročnejšom teste nárazu do stĺpa si model EV6 pripísal **maximálny počet bodov za to, že vodičovi aj ostatným cestujúcim zabezpečil dôslednú ochranu všetkých dôležitých častí tela**. Skvelé výsledky dosiahol model EV6 aj **v testoch zameraných na detských cestujúcich**, keď vozidlo ochránilo všetky dôležité časti tela figurín predstavujúcich šesť- a desaťročných pasažierov. Pri testovaní bezpečnostných asistenčných technológií modelu EV6 vyzdvihla organizácia Euro NCAP výkonnosť systému automatického núdzového brzdenia (AEB), ktorý dobre reagoval na iné vozidlá a zabránil zrážke vo väčšine testovaných situácií. Spomedzi ďalších bezpečnostných prvkov, ktoré organizácia Euro NCAP vyzdvihla na modeli EV6, môžeme spomenúť jeho **systém multikolízneho brzdenia** (MCB), ktorý po náraze automaticky aktivuje brzdy, aby sa predišlo sekundárnym kolíziám, či systém eCall, ktorý v prípade nehody upozorní záchranné služby. **Hodnotenie bezpečnosti modelu EV6** posilnila mimoriadne pevná globálna modulárna platforma pre elektrické vozidlá (E-GMP), ako aj tuhá konštrukcia karosérie. Bezpečnosť v priestore kabíny sa podarilo zvýšiť použitím ultra vysokopevnej ocele, ktorá má na konštrukcii karosérie modelu EV6 podiel až 63,6 %.** Rozsiahlym využitím lisovania za tepla** v procese výroby sa zasa dosiahla pôsobivá torzná tuhosť na úrovni 48,5. EV6 celkovo ponúka sedem pokrokových airbagov vrátane bočného airbagu v strede, ktorý chráni vodiča a predného spolujazdca pred vzájomnou zrážkou hlavami. Všetkým variantom modelu EV6 dáva Kia do štandardnej výbavy manažment stability vozidla (VSM) a elektronický stabilizačný systém (ESC), ktoré vodičom pomáhajú udržať kontrolu nad vozidlom počas brzdenia či prejazdu zákrutou.








Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.