Eko aktivisti protestujú už aj proti elektromobilom: chcú narušiť autosalón v Mníchove

Má ísť o tých istých demonštrantov, ktorí v roku 2019 zablokovali hlavný vchod autosalónu, čo vo Frankfurte spôsobilo veľký rozruch.
Vydané  Text: 
**Klimatickí aktivisti plánujú narušiť autosalón IAA v Mníchove.** Zdá sa, že na medzinárodnom autosalóne to bude tento rok pestré. [Podľa správy denníka Automotive News Europe](https://europe.autonews.com/munich-auto-show/climate-activists-plan-munich-show-protests) klimatickí aktivisti **opäť plánujú narušiť autosalón**. Napriek úsiliu IAA rozšíriť zameranie podujatia sú **aktivisti tento rok ešte zúrivejší**. V minulých rokoch bojovali najmä proti veľkým autám so spaľovacími motormi, tento rok **do portfólia demonštrácie pribrali aj elektromobily**. Protestná skupina s názvom „**Piesok v prevodovkách**“ vyhlásila, že elektromobily nie sú riešením ani zo sociálneho, ani z ekologického hľadiska. Tvrdia. že vďaka obrovskej produkcií veľkých áut nekontrolovane smerujeme ku klimatickej katastrofe. Minulý rok musel organizátor **presunúť autosalón z Frankfurtu**, mesta, kde sa konal autosalón posledných **takmer 70 rokov**. IAA sa bude konať v Mníchove 7. až 12. septembra 2021. Podľa Automotive News Europe sú to tí istí demonštranti, ktorí v roku 2019 zablokovali hlavný vchod autosalónu, čo vo Frankfurte spôsobilo veľký rozruch. **Demonštrujúcich bolo približne 15-tisíc a protest vyústil až do uzavretia časti diaľnice**.
### Okrem eko-aktivistov sú tu aj ďalšie problémy Organizátori tento rok čelia viacerým problémom, vrátane prebiehajúcej pandémie. Autosalón museli obmedziť aj z dôvodu veľkých **výrobcov automobilov, ktorí sa nezúčastnia**, konkrétne Toyota, Opel, Peugeot a Fiat.Zoznam potvrdených vystavovateľov je aj napriek tomu vcelku slušný, chýbať nebude Audi, BMW, Cupra, Dacia, Ford, Hyundai, Mercedes-Benz, Mini, Nio, Polestar, Porsche, Renault, SAIC, Smart, Stellantis, Volkswagen, Wey alebo Xpeng. Počas tohto ročníku automobily už nebudú jedinou témou. **Vyčlenil sa priestor pre novú koncepciu mobility a udržateľnosti**, zdieľanú dopravu a ďalšie moderné riešenia hromadnej dopravy. Tento rok je autosalón prezývaný aj ako prehliadka mobility a **jednodňová vstupenka vychádza na 20 eur**. My sa už teraz tešíme a o priebehu autosalónu vás budeme informovať.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.